277
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Αγκυρα | .

Παραλήρημα της Αγκυρας κατά Μακρόν: «Εθνικιστής, αλαζόνας, απελπισμένος»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 09:06
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Αγκυρα
|.

Παραλήρημα της Αγκυρας κατά Μακρόν: «Εθνικιστής, αλαζόνας, απελπισμένος»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 09:06

Με εξαιρετικά σκληρές εκφράσεις κατά του Εμανουέλ Μακρόν επιτέθηκε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας για την τουρκική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο γάλλος πρόεδρος «για άλλη μια φορά έκανε μια αλαζονική δήλωση με τα παλαιά αποικιακά αντανακλαστικά του, σαν να προσπαθούσε να δώσει μαθήματα αφ’ υψηλού. Στην πραγματικότητα, οι δηλώσεις του Μακρόν είναι ένδειξη της ανικανότητας και της απελπισίας του», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο που γρήγορα ξεχνά το «πρόεδρος» πριν από το όνομα του γάλλου ηγέτη.

Και προσθέτει ότι «τελειώσαν οι ημέρες που νόμιζαν ότι είχαν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν στον κόσμο. Επειδή εμποδίσαμε όλα τα ύπουλα σχέδιά του στην εξωτερική πολιτική και τα βρώμικα παιχνίδια του, ο Μακρόν καθημερινά επιτίθεται ενοχλητικά στην Τουρκία και τον πρόεδρό της».

Η Αγκυρα σπεύδει να υπενθυμίσει ότι ο Ερντογάν εξελέγη «με το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στην Ευρώπη».

«Δεν είναι δουλειά του Μακρόν να καθορίσει τα όρια της δικαιοδοσίας στη θάλασσα καμίας χώρας στη Μεσόγειο ή άλλου», επισήμανε. Η Αγκυρα κατηγορεί τη Γαλλία ότι «κάνει τον συνήγορο της Ελλάδας και της Κυπριακής Διοίκησης [ενν. την Κυπριακή Δημοκρατία], οι οποίες παίρνουν μονομερείς αποφάσεις και κρατούν σε ομηρία την ΕΕ με τα στενά τους συμφέροντα».

«Η ατομιστική και εθνικιστική στάση του γάλλου προέδρου ενθαρρύνει τις εντάσεις και βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης και της ΕΕ», αναφέρει ακόμη το τουρκικό υπουργείο, το οποίο καταλογίζει στη Γαλλία «αποικιοκρατική προσέγγιση στην περιοχή», «χωρίς να έχει σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η Γαλλία, ανέφερε ακόμη η Αγκυρα, επικρίνει «την συνεργατικότητα, την ειλικρίνεια και τη συνεργασία της Τουρκίας». Καταλήγει αναφέροντας ότι «αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια των Γάλλων την κατάσταση αδυναμίας του Μακρόν, του οποίου η αποδοχή από την κοινή γνώμη συνεχίζει να φθίνει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...