251
Μία μεγα-θαλαμηγός, με τα πλέοντα δίπλα της σκάφη δυσδιάκριτα, σχεδόν άφαντα | Υοutube

Μεγα-θαλαμηγοί: τα θηρία των θαλασσών γίνονται «πράσινα»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 13:10
Μία μεγα-θαλαμηγός, με τα πλέοντα δίπλα της σκάφη δυσδιάκριτα, σχεδόν άφαντα
|Υοutube

Μεγα-θαλαμηγοί: τα θηρία των θαλασσών γίνονται «πράσινα»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 13:10

Υπάρχει μία νέα φουρνιά Κροίσων με οικολογικές ευαισθησίες: επιθυμούν μεν να κατέχουν θηριώδη σκάφη πολυτελείας, μεγα-θαμαληγούς, αλλά δεν θέλουν τους ρύπους των ντιζελοκινητήρων τους. Διότι είναι πεπεισμένοι ότι προέχει η σωτηρία της Γης ώστε να αποκτά νόημα η δική τους αυτοκρατορική καλοπέραση.

Την αύξηση της ζήτησης για φιλικότερα προς το περιβάλλον σκάφη αναψυχής, τα οποία είναι σε θέση να «κυβερνούν τους ωκεανούς» χωρίς να βρωμίζουν την ατμόσφαιρα, πιστοποιούν οι λονδρέζικοι Times βασιζόμενοι σε σχετικό ρεπορτάζ του ειδικού περιοδικού Boat International. Το περιοδικό λέει ότι τα λεγόμενα «αειφόρα σκάφη» θεωρούνται πλέον τα κατάλληλα για Κροίσους, οι οποίοι όλο και περισσότερο απαιτούν από τις κατασκευάστριες εταιρείες των μεγα-θαλαμηγών ενσωμάτωση της «πράσινης τεχνολογίας».

Αυτό είναι το «Μαύρο Μαργαριτάρι»: η μήκους 106 μέτρων μεγα-θαλαμηγός του ρώσου Κροίσου Μπoυρλάκοφ πλέει στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ – το τεράστιο σκάφος διαθέτει τρία γιγάντια πανιά και έλικες που τροφοδοτούν με αιολική ενέργεια τις γεννήτριές του. Η αξία του υπολογίζεται σε 200 ​​εκατ. δολάρια (Wikipedia)

Ενα ηλεκτρικό σκάφος μπορεί να μειώσει σε εντυπωσιακό βαθμό τόσο το κόστος λειτουργίας του όσο και την εκπομπή αερίων και ηχητικών ρύπων (καυσαέρια και θορύβους). Στο περιοδικό λένε: «Υπάρχουν σκάφη που μπορούν να πάνε τα αφεντικά τους στις πιο απομακρυσμένες και καθαρές γωνιές της Γης, στην Ανταρκτική και στον Αρκτικό Κύκλο, στον Νότιο Ειρηνικό, οπουδήποτε. Ε, οι άνθρωποι που ξοδεύουν τόσα λεφτά για να κάνουν τέτοιου είδους ταξίδια θέλουν τα μέρη τα οποία επισκέπτονται να διατηρηθούν παρθένα».

Δείτε ένα βίντεο για τις μέγα-θαλαμηγούς: