674
Oχι, δεν είναι βιβλίο συλλυπητηρίων, είναι φωτογραφία αρχείου | ΙΝΤΙΜΕnews

Παρά τη «μείωση της εγκληματικότητας» ο Τόσκας… πενθεί τον Σταματιάδη

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 14:52
Oχι, δεν είναι βιβλίο συλλυπητηρίων, είναι φωτογραφία αρχείου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Παρά τη «μείωση της εγκληματικότητας» ο Τόσκας… πενθεί τον Σταματιάδη

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 14:52

Την οδύνη του για τον θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος εξέπνευσε 19 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τα πυρά ενόπλων ληστών μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, εξέφρασε από το Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ανθρώπινο και αυτονόητο, θα έλεγε κανείς. Γιατί όμως ειδικά για τον Αλέξανδρο Σταματιάδη; Μήπως επειδή η ένοπλη εισβολή στο σπίτι του έτυχε ευρείας μιντιακής προβολής; Ή μήπως επειδή ώρες μόνο μετά την αιματηρή απόπειρα ληστείας ήταν ο ίδιος ο κ. Τόσκας που έλεγε ότι δεν ζούμε πια και σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο. Μάλλον και τα δύο…

Ηταν, βλέπετε, ο ίδιος υπουργός που έλεγε σε αυστηρό ύφος, ελάχιστες ημέρες πριν από τη μοιραία -όπως αποδείχθηκε τελικά- εισβολή των κακοποιών στην οικία Σταματιάδη- ότι «δεν θα γίνουμε και Φαρ Ουέστ»! Η δήλωση, υπενθυμίζεται, είχε γίνει για τον ηλικιωμένο απόστρατο του Λιμενικού που δεν δίστασε να πυροβολήσει δύο άλλους επίδοξους ληστές οι οποίοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Αν όμως ένιωσε την ανάγκη να συλλυπηθεί την οικογένεια Σταματιάδη, γιατί δεν έκανε και κάτι ανάλογο στο παρελθόν ο λαλίστατος αναπληρωτής υπουργός της -κατ΄ευφημισμόν- Προστασίας του Πολίτη σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπου ανυπεράσπιστες γυναίκες, ηλικιωμένοι, κ.ά. (τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην επαρχία, σε χωριά π.χ. κοντά στα σύνορα αλλά και αλλού) έπεσαν θύματα ληστειών μετά φόνου;

Οσο για την υπόσχεση-δέσμευση περί σύλληψης των δραστών ώστε να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι τουλάχιστον το ίδιο τυπική -αν όχι υποκριτική- με το πένθιμο μήνυμά του για τον χαμό του 52χρονου επιχειρηματία και πατέρα τριών παιδιών.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με στοιχεία που είχε σπεύσει να βγάλει στο φως της δημοσιότητας ο αναπληρωτής υπουργός, λίγα μόλις 24ωρα μετά την εισβολή στην οικία Σταματιάδη, οι επιθέσεις του είδους έχουν μειωθεί σημαντικά επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ!

Οπως μας ενημέρωσε, σύμφωνα με τα ευρήματα της στατιστικής επιστήμης,  την τριετία 2015-2016-2017 σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη (2012-2013-2014) προκύπτει μείωση 29,5% στις ληστείες σε σπίτια με σοβαρό τραυματισμό και 31,9% στους πολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά από τους ληστές, στην Αττική.

Είναι τα στοιχεία που κατά την άποψη των κυβερνώντων αποδεικνύουν αυτό που είπε την Πέμπτη ο εμπνευστής του ομώνυμου νόμου, Νίκος Παρασκευόπουλος: ότι χάρη στον νόμο του μειώθηκε η εγκληματικότητα στη χώρα…

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

«Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη (…) υπογραμμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Ελληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και απευθύνει και πάλι έκκληση στην κυβέρνηση «να αναθεωρήσει -έστω και τώρα- την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας», καταργώντας «τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες», αυξάνοντας τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους, ενισχύοντας την ομάδα “Δίας” και ανασυστήνοντας την Ομάδα “Δέλτα”.

Τη θλίψη της για τον θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, εξέφρασε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Ενώνω την αγωνία και τη φωνή μου με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων. Εισβάλλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους. Είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες, χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα» επισημαίνει για τα αποτελέσματα της εφαρμογής του νόμου Παρασκευόπουλου.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας» υπογραμμίζει στη σχετική δήλωσή της η κυρία Γεννηματά και χαρακτηρίζει δικαιολογημένη την οργή για τους υπουργούς της που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. «Ούτε τσίπα ούτε ντροπή…» αναφέρει και καταλήγει: «Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στον δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και  όχι λόγια».

«Αλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία. Αλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα και Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του» έγραψε στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης για την απώλεια του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...