234
Κάποιες από τις Maseratti της συνόδου που ευτυχώς επιστράφηκαν με ασφάλεια | AAP/Mick Tsikas/via REUTERS

Παπούα Νέα Γουινέα: Δανεικά και αγύριστα 284 πολυτελή αυτοκίνητα για διεθνή σύνοδο

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 14:00
Κάποιες από τις Maseratti της συνόδου που ευτυχώς επιστράφηκαν με ασφάλεια
|AAP/Mick Tsikas/via REUTERS

Παπούα Νέα Γουινέα: Δανεικά και αγύριστα 284 πολυτελή αυτοκίνητα για διεθνή σύνοδο

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 14:00

Σε αναζήτηση εκατοντάδων πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν χρησιμοποιηθεί σε διεθνή σύνοδο είναι η αστυνομία της Παπούα-Νέας Γουινέας.

Πρόκειται για 284 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων Toyota LandCruiser, Ford, Mazda και Mitsubishi Pajero, για την μετακίνηση των προσκεκλημένων στη σύνοδο των ηγετών των χωρών του Νοτίου Ειρηνικού (APEC).

Τα αυτοκίνητα, που είχαν ενοικιαστεί, είχαν χρεωθεί στο προσωπικό της συνόδου, η οποία έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους, γράφει ο Guardian.

Εννέα οχήματα έχουν κλαπεί, σύμφωνα με όσα γνωρίζει η αστυνομία, σε άλλα λείπουν ανταλλακτικά, ενώ κάποια από όσα επιστράφηκαν έχουν πολύ σοβαρές ζημιές.

Ασφαλή σε κρατικές αποθήκες είναι τα πιο ακριβά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις εργασίες της συνόδου. Πρόκειται για 40 Maserati και τρεις Bentley, αυτοκίνητα που είχαν αγοραστεί πριν από τη σύνοδο με μια αμφιλεγόμενη συμφωνία. Κόστισαν πάνω από 200.000 δολάρια το ένα, έξοδο τεράστιο για μια φτωχή χώρα που έχει να αντιμετωπίσει χρόνια έλλειψη πόρων για την υγεία και  την παιδεία.

Η αγορά είχε προκαλέσει μάλιστα μεγάλες διαδηλώσεις στη χώρα ενώ και η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι επρόκειτο για «εξόφθαλμη απάτη».

Η σύνοδος των χωρών του Νοτίου Ειρηνικού ήταν μια ευκαιρία για την Παπούα Νέα Γουινέα να προβάλει την εικόνα της και να αναζητήσει επενδύσεις που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Χρηματοδοτήθηκε εν μέρει με τη βοήθεια της Κίνας και της Αυστραλίας.

Ωστόσο η εικόνα με τα ακριβά αυτοκίνητα που έφτασαν αεροπορικά την ώρα που η κυβέρνηση πάλευε να περιορίσει μια επιδημία πολιομυελίτιδας εξόργισε την κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...