313
Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης σε ομιλία του Γιώργου Καμίνη. Ο αντιδήμαρχος της Αθήνας διεκδικεί το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ για τη δημαρχία | Menelaos Myrillas / SOOC

Παπαγιαννάκης: η πρώτη υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 20:45
Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης σε ομιλία του Γιώργου Καμίνη. Ο αντιδήμαρχος της Αθήνας διεκδικεί το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ για τη δημαρχία
|Menelaos Myrillas / SOOC

Παπαγιαννάκης: η πρώτη υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 20:45

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Καμίνη ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας, ήρθε η πρώτη υποψηφιότητα από την παράταξή του και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Αθηναίων Λευτέρη Παπαγιαννάκη, ο οποίος με μήνυμά του στα social media επιβεβαίωσε ότι έχει αποδεχτεί τη σχετική πρόταση (από τη ΔΗΜΑΡ) και αναμένει την απόφαση του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία. Η συμμετοχή μου στην δημοτική του ομάδα αλλά και στην παράταξη του ως συντονιστής είναι μια σπουδαία εμπειρία και τον ευχαριστώ.

» Η δουλειά που έχει γίνει είναι σημαντική και σε πολλές περιπτώσεις είναι δουλειά θεμελίωσης για το μέλλον της πόλης και άρα την χρησιμότητα της θα την δούμε σε βάθος χρόνου.

» Οσον αφορά την πρόταση για υποψηφιότητά μου, έκρινα ότι για λόγους αρχής δεν έπρεπε να τη σχολιάσω διότι περίμενα την επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου. Σήμερα λοιπόν, δηλώνω ότι η πρόταση ισχύει και αναμένω την απόφαση του Κινήματος Αλλαγής».

Ο κ. Παπαγιαννάκης είναι αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, ένα εξαιρετικά απαιτητικό πόστο, στο οποίο κατά γενική ομολογία η δημαρχία Καμίνη επιτέλεσε έργο και αντιμετώπισε την κρίση. Επίσης θεωρείται μια υποψηφιότητα που μπορεί να προσελκύσει ψήφους της Αριστεράς, τόσο λόγω της πολιτικής του παρουσίας στα κινήματα —με αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την οικολογία— όσο και λόγω ονόματος: είναι ο γιος του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, μεγάλης προσωπικότητας στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Το ζήτημα βέβαια είναι τι θα αποφασίσει το ΚΙΝΑΛ. Προς τον παρόν ο χώρος έχει μία υποψηφιότητα -αυτή του κ. Παπαγιαννάκη την οποία πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά. Ωστόσο είναι προεξοφλημένη και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου, για την οποία μάλιστα μίλησε με κολακευτικά λόγια ο κ. Καμίνης. (Υπενθυμίζουμε ότι ο νυν δήμαρχος είναι υπεύθυνος για τις υποψηφιότητες του ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...