418
Ο Στέφανος Κασσελάκης πανηγυρίζει την νίκη του μετά τον β΄γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στο πλευρό του τον Τάιλερ | Menelaos Myrillas / SOOC

Παντρεύονται στις ΗΠΑ Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μάκμπεθ: Το ανακοίνωσε ο ίδιος στην Πολιτική Γραμματεία

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2023, 22:16
Ο Στέφανος Κασσελάκης πανηγυρίζει την νίκη του μετά τον β΄γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στο πλευρό του τον Τάιλερ
|Menelaos Myrillas / SOOC

Παντρεύονται στις ΗΠΑ Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μάκμπεθ: Το ανακοίνωσε ο ίδιος στην Πολιτική Γραμματεία

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2023, 22:16

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι ένας από τους λόγους που ταξίδεψε στις ΗΠΑ, και επομένως χρειάστηκε να συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη (μάλλον θυελλώδη) συνεδρίαση, είναι ότι την Πέμπτη παντρεύεται τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ.

Το ευχάριστο γεγονός θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη και ο γάμος θα είναι πολιτικός, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ως γνωστόν, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τη γενναιότητα να συστηθεί στο ελληνικό κοινό ως ομοφυλόφιλος και ο σύντροφός του εμφανιζόταν συχνά στο πλευρό του, κατά τις πρώτες του δημόσιες εμφανίσεις στην Ελλάδα ως πολιτικού.

Σε συνεντεύξεις του έχει κάνει γνωστό, άλλωστε, πως θεωρεί τον Τάιλερ οικογένειά του –«η αγάπη κάνει την οικογένεια»– αλλά και ότι το ζευγάρι επιθυμεί να αποκτήσει παιδιά.

Ο κ. Κασσελάκης έχει δηλώσει, επίσης, ότι έχει ήδη συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον αμερικανό νοσηλευτή, με τον οποίο διατηρεί σχέση από το 2019.

Στην Ελλάδα, άλλωστε, όποιο ζευγάρι ομοφύλων επιθυμεί την επισημοποίηση της σχέσης του ενώπιον του Νόμου δεν έχει άλλη δυνατότητα από αυτή. Το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης κατοχυρώθηκε στην Ελλάδα το 2015, κατόπιν νομοθετικής πρωτοβουλίας της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η σχετική νομοθεσία δεν περιλαμβάνει, ωστόσο, διάταξη για την τεκνοθεσία, παρ’ όλο που αυτή αποτελεί πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ δεν αναγνωρίζεται και το δικαίωμα στον γάμο.

Στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να θίξει τo συγκεκριμένο ζήτημα, καλώντας την κυβέρνηση να φέρει άμεσα στη Βουλή, όπως έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει, νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου κατά το ρεπορτάζ θα γίνει ο γάμος του ζευγαριού και ο Τάιλερ φέρεται να διατηρεί κατοικία, οι γάμοι μεταξύ ομοφύλων είναι νόμιμοι ήδη από το 2011.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία;

Mε αφορμή τον πολιτικό γάμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, πηγές της Κουμουνδούρου κάλεσαν ατύπως την Πέμπτη την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να πάρουν ξεκάθαρη θέση:

«Θα φέρουν προς ψήφιση το νόμο που θα θεσπίζει τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης ή θα συνεχίσουν το κρυφτούλι και την κωλυσιεργία; Είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα η ΝΔ που ακολουθεί τοι δρόμο της προόδου και προασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα ή θα παραμείνει όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας των κ. κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη; Tελικά ο κ. Μητσοτάκης είναι μεταρρυθμιστής και ευρωπαίος, όπως δηλώνει, ή εκφράζεται από τις σκοταδιστικές απόψεις ανθρώπων όπως ο Α. Μπέος;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...