337
|

Πανελλαδικές: αγωνία τέλος – ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 08:22

Πανελλαδικές: αγωνία τέλος – ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 08:22

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς λίγο πριν από τις 11.00 ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρώτη εικόνα δείχνει μικρή πτώση στις βάσεις, ειδικά στις περιζήτητες σχολές.

Πιο συγκεκριμένα η πτώση στην Ιατρική ξεπερνά τα 300 μόρια, με τη βάση της σχολής στα 18.724 μόρια. Αντίστοιχα η Νομική πέφτει 206 μόρια με τη βάση της  στα 18.013 μόρια.

Μεγαλύτερη η πτώση στο τμήμα Φιλολογίας Αθήνας με βάση στα 14.677 μόρια (πτώση κατά 1.590 μόρια).

Στα 15.152 μόρια διαμορφώνεται η βάση για το Μαθηματικό Αθήνας που πέφτει κατά 525 μόρια και στα  19.050 η σχολή Αρχιτεκτόνων (284 μόρια κάτω σε σχέση με πέρυσι)

Αντίθετα μικρή άνοδο σημείωσε η βάση στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (στα 18.314 μόρια).

Νωρίτερα η  υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως η γενική εικόνα για την πορεία των βάσεων θα είναι καθοδική με κάποιες μόνο εξαιρέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Συνολικά αναμένεται να εισαχθούν στα ΑΕΙ πάνω από 79.000 φοιτητές (79.631, όλοι σε Πανεπιστήμια, καθώς πλέον δεν υπάρχουν τα ΤΕΙ).

Επίσης, την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Oι εγγραφές των επιτυχόντων σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας θα γίνουν ηλεκτρονικά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις γραμματείες των τμημάτων.

Για όσους πρωτοετείς φοιτητές ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή, η προθεσμία ξεκινά αρχές Νοεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...