353
Σε ανησυχητικά μικρή ηλικία τα παιδιά ανακαλύπτουν τη σκληρή πορνογραφία | Shutterstock

Παιδιά έκθετα στην πορνογραφία από τα εννιά τους χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 19:19
Σε ανησυχητικά μικρή ηλικία τα παιδιά ανακαλύπτουν τη σκληρή πορνογραφία
|Shutterstock

Παιδιά έκθετα στην πορνογραφία από τα εννιά τους χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 19:19

Ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης έκθεσης των παιδιών στο ελεύθερο Διαδίκτυο έχει επισημανθεί από παιδοψυχολόγους και αστυνομικές Αρχές σε όλον τον κόσμο. Οι αγχώδεις ρυθμοί της καθημερινότητας των περισσότερων γονέων οδηγούν συχνά στην παραμέληση του «κλειδώματος» σελίδων πορνογραφικού περιεχομένου για τα παιδιά τους.

Μια νέα βρετανική έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών του Δημοτικού βρίσκονται εκτεθειμένα στο περιεχόμενο ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου, κάποια από αυτά, μάλιστα, από την τρυφερή ηλικία των εννέα ετών. Τα αποτελέσματα της μελέτης συνδέουν την έκθεση στο πορνό με χαμηλή αυτοεκτίμηση και με επιβλαβείς απόψεις των παιδιών σχετικά με το σεξ και τις σεξουαλικές σχέσεις.

Σύμφωνα με το BBC, η έρευνα έδειξε ότι 25% των παιδιών ηλικίας 16-25 ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την πορνογραφία στο Διαδίκτυο όταν φοιτούσαν σε Δημοτικό σχολείο. Οι μισοί έφηβοι ηλικίας 13 ετών είναι ήδη εκτεθειμένοι στο πορνό. Σε μια πανεθνική έρευνα με συμμετοχή 1.000 παιδιών ηλικίας 16-21 ετών αποκαλύφθηκε ότι το 38% από αυτά ανακάλυψαν πορνογραφικές ιστοσελίδες εντελώς τυχαία.

Οι Αρχές βρίσκουν τα αποτελέσματα της έρευνας βαθιά ανησυχητικά. Η βρετανίδα επίτροπος για θέματα παιδικής πορνογραφίας, Ρέιτσελ ντε Σούζα, υποστηρίζει ότι η αρχική έκθεση των γονέων των σημερινών εφήβων σε ενήλικο σεξουαλικό περιεχόμενο ωχριά μπροστά σε αυτό που «ανακαλύπτουν» τα παιδιά τους στην προεφηβεία.

Στην κατηγορία των ενεργών σεξουαλικά εφήβων ηλικίας 18-21, η έρευνα ανακάλυψε ότι 79% από αυτούς έχει παρακολουθήσει πορνογραφικό περιεχόμενο με σεξουαλική βία από την ηλικία των εννέα χρόνων. Η επίτροπος συνιστά μέσω του BBC σε όλους τους υπεύθυνους γονείς να λάβουν τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας «πολύ σοβαρά».

Ενα νομοσχέδιο για τη «διαδικτυακή ασφάλεια» βρίσκεται υπό συζήτηση αυτές τις ημέρες στη βρετανική Βουλή των Λόρδων και η επίτροπος επισημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης εναντίον της έκθεσης των ανηλίκων σε πορνογραφικό περιεχόμενο. Το σχέδιο νόμου έχει δεχθεί κριτικές από μέλη της Βουλής επειδή δεν περιέχει αρκετά μέτρα για ηλικιακούς περιορισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter είναι η βασική πηγή πορνογραφίας για τους ανηλίκους, σύμφωνα με την έρευνα. Το 41% των συμμετεχόντων σε αυτήν ισχυρίζονται ότι η πρωταρχική επαφή τους με πορνογραφικό περιεχόμενο έγινε μέσω Twitter. Με χαμηλότερα ποσοστά ακολουθούν οι αποκλειστικοί ιστότοποι πορνογραφίας, το Instagram, το Snapchat και οι μηχανές αναζήτησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...