336
Ο γνωστός πορνοστάρ Ρον Τζέρεμι κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο το 2020 | Reuters

Διάσημος πορνοστάρ κατηγορείται για βιασμούς – αλλά δεν θα δικαστεί

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2023, 13:44
Ο γνωστός πορνοστάρ Ρον Τζέρεμι κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο το 2020
|Reuters

Διάσημος πορνοστάρ κατηγορείται για βιασμούς – αλλά δεν θα δικαστεί

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2023, 13:44

Είναι μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του αμερικανικού πορνό, με εκατοντάδες ταινίες στο ενεργητικό του. Στη δεκαετία του 1980, οι βιντεοκασέτες του γίνονταν ανάρπαστες στο ανδρικό κοινό: ήταν… προικισμένος και οι συμπρωταγωνίστριές του ήταν επίσης διάσημες.

Σήμερα, όμως, στα 69 του, ο πολύς Ρον Τζέρεμι βρέθηκε κατηγορούμενος για 34 σεξουαλικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων 14 βιασμοί. Ωστόσο, ένας δικαστής στο Λος Αντζελες έκρινε ότι μια αθεράπευτη νευρογνωστική ασθένεια δεν του επιτρέπει να δικαστεί. Τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς ο δικαστής ζήτησε να εκτιμάται η κατάσταση της υγείας του σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Ρον Τζέρεμι (κατά κόσμον Ρόναλντ Χάιατ), γνωστός και με το ψευδώνυμο «σκαντζόχοιρος», ήταν πρωταγωνιστής σε εκατοντάδες πορνοταινίες στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Αργότερα, χρησιμοποίησε τη διασημότητά του για να συμμετάσχει σε ριάλιτι σόου, δημόσιες ομιλίες και διάφορα μουσικά βίντεο.

Οπως ανέφερε το BBC, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τζέρεμι, ο οποίος ήταν μαγνήτης για συλλέκτες αυτογράφων και φανατικών των Instagram selfies, χρησιμοποίησε τη φήμη του για να γνωρίσει, συναντήσει και ακολούθως επιχειρήσει να βιάσει γυναίκες των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονταν από τα 15 έως τα 51. Οι κατηγορίες αφορούν ένα χρονικό διάστημα από τη δεκαετία του ’90 έως το 2019.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, ο Τζέρεμι τις παρέσυρε σε μικρούς, κλειστούς χώρους (συνήθως στην τουαλέτα του αγαπημένου του μπαρ στο δυτικό Χόλιγουντ) και αφού τις παγίδευε, τους επιτιθόταν σεξουαλικά.

Οι κατηγορίες προέκυψαν από έρευνα ειδικής ομάδας κρούσης του τοπικού εισαγγελέα, που είχε στόχο τα σεξουαλικά εγκλήματα, μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών εναντίον του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν –καταγγελίες που γέννησαν το κίνημα #MeToo, με παγκόσμια επίδραση.

Ο Τζέρεμι ήταν ένας από μια χούφτα υπόπτων για σεξουαλικά εγκλήματα στους οποίους εστίασε η ειδική ομάδα της εισαγγελίας. Μέχρι στιγμής, η μόνη καταδίκη υπόπτου της ομάδας ήταν αυτή του Γουάινσταϊν, ο οποίος καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο πορνοστάρ συνελήφθη στα τέλη του 2020 και από τότε παραμένει προφυλακισμένος στο Λος Αντζελες. Δεν παραβρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία που τον έκρινε προσωρινά ανίκανο να δικαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...