388
Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά) Παναγιώτης Κουρουμπλής, (ο εμφανώς πιο ευτραφής πλέον) Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός μαζί με τον (προβληματισμένο) Ευκλείδη Τσακαλώτο στα κυβερνητικά έδρανα την ώρα της σύζητησης της πρότασης | ΙΝΤΙΜΕnews

«Oχι» ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση προανακριτικής από ΝΔ – Σε άδεια έδρανα η συζήτηση

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 14:27
Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά) Παναγιώτης Κουρουμπλής, (ο εμφανώς πιο ευτραφής πλέον) Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός μαζί με τον (προβληματισμένο) Ευκλείδη Τσακαλώτο στα κυβερνητικά έδρανα την ώρα της σύζητησης της πρότασης
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Oχι» ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση προανακριτικής από ΝΔ – Σε άδεια έδρανα η συζήτηση

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 14:27

Σε μία αναιμική -τουλάχιστον προς το παρόν- συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας έδωσε, με το… «καλημέρα», σήμα απόρριψης της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της Νovartis, αυτή τη φορά για τους υπουργούς Koυρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη.

Η ομιλία Λάππα εκτός από το προφανές του «όχι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε και άμεσο επικοινωνιακό αποτέλεσμα, καθώς η συζήτηση στην Ολομέλεια συνεχίστηκε μπροστά σε άδεια έδρανα.

276119
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας στο βήμα / INTIMEnews

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λάππας χαρακτήρισε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ως «κίνηση αντιπερισπασμού» προκειμένου όπως είπε, να βγει από τη σκιά των σκανδάλων που βγαίνουν κάθε μέρα εναντίον της, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών τα υποτιθέμενα αδικήματα για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραγραφεί.

Την πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική για τους τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής, κατόπιν συνεννόησης της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, η Ένωση Κεντρώων προσανατολίζεται προς το «παρών», ενώ στο ΚΚΕ δεν αποκλείουν να επιλέξουν τη λύση της αποχής.

Νωρίτερα στη δική του ομιλία του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν ευθιξία και να στηρίξουν την πρόταση της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στηρίξει όλες τις ανάλογες προτάσεις της κυβέρνησης.

276114
O εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασούλας ζητεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξουν ευθιξία αποδεχόμενοι την πρόταση του κόμματός του / INTIMEnews

«Η ευθιξία είναι συνώνυμη με το φιλότιμο. Υπάρχει σήμερα και στις επόμενες 12 ώρες περιθώριο στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι είναι από άλλο υλικό να αποδείξουν ότι έχουν φιλότιμο. Η επίκληση του κ. Τσίπρα για όλα στο φως μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι όση λάσπη μπορείτε στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Δεν τολμήσατε να φέρετε τα πάντα στο φως όταν ζητήσαμε να γίνει Εξεταστική για την εμπλοκή Καμμένου στην υπόθεση του πλοίου Νoor 1, δεν δεχθήκατε να γίνει Εξεταστική για το θέμα των capital control και τη ζημιά που έγινε στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο εισηγητής της ΝΔ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί ως ασπίδα τη λάσπη και την συκοφαντία για να προφυλαχθεί και να κρυφτεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...