230
Το δημοστικό συμβούλιο στη Χίο | politischios.gr

«Οχι» από το δημοτικό συμβούλιο της Χίου για τη δημιουργία κλειστής δομής

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 09:20
Το δημοστικό συμβούλιο στη Χίο
|politischios.gr

«Οχι» από το δημοτικό συμβούλιο της Χίου για τη δημιουργία κλειστής δομής

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 09:20

Το δημοτικό συμβούλιο Χίου, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, απέρριψε την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου Βολισού.

Επιπλέον, απέρριψε την εναλλακτική πρόταση του παρόντος στη συνεδρίαση υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο όρος Αίπος για τη δημιουργία της δομής.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Geplaatst door Εφημερίδα Πολίτης op Maandag 13 januari 2020

 

Ο κ. Μηταράκης κατά την αναλυτική του εισήγηση, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο του σημερινού καταυλισμού της ΒΙΑΛ τη δημιουργία νέας δομής τονίζοντας ότι μόνο έτσι η λύση του ζητήματος θα είναι βιώσιμη.

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της άφιξης του κ. Μηταράκη. Ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες, μόλις είδαν τον υφυπουργό, πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου, προκειμένου να μπουν μέσα.

Με την απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου επιμένει στην αρχική του θέση για τη δημιουργία μίας δομής για 500 άτομα για καταγραφή και ταυτοποίηση. Αποφασίστηκε, ακόμα, η συμμετοχή του δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου στις 22 και 23 Ιανουαρίου.

Επίσης, στηρίζονται οι θέσεις του ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου που φέρεται ιδιοκτήτης της γης, όπου και σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή. Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει υπάρξει παρέμβαση από τον μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος ζήτησε έγγραφα την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η προστατευόμενη από τον νόμο εκκλησιαστική περιουσία.