169
Πάνω από 12 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί κατά τις έρευνες που ακολούθησαν το ναυάγιο στους Παξούς | Intime/ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ

Στον ανακριτή τρεις Αφγανοί ως διακινητές των μεταναστών στο ναυάγιο των Παξών

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 08:23
Πάνω από 12 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί κατά τις έρευνες που ακολούθησαν το ναυάγιο στους Παξούς
|Intime/ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ

Στον ανακριτή τρεις Αφγανοί ως διακινητές των μεταναστών στο ναυάγιο των Παξών

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 08:23

Την πόρτα του ανακριτή Πρεβέζης αναμένεται σήμερα Τρίτη να περάσουν τρεις Αφγανοί, ηλικίας 26, 30 και 49 ετών αντίστοιχα, που μετά την προανάκριση που διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας φέρεται να είναι διακινητές των προσφύγων και -μεταναστών, που ναυάγησαν ανοιχτά των Παξών.

Οι μετανάστες επιχειρούσαν να διασχίσουν το Ιόνιο για να φτάσουν στην Ιταλία. Το πρωί του Σαββάτου το σκάφος ανατράπηκε 13 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα να πνιγούν τουλάχιστον 12 άτομα ενώ αρκετά ακόμη παραμένουν αγνοούμενα.

Οι τρεις φερόμενοι ως διακινητές, ήταν ανάμεσα στους 21 διασωθέντες του ναυαγίου που μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα. Τα στοιχεία τους βασίζονται σε δήλωσή τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονταν και χθες οι έρευνες με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών των Λιμενικού Σώματος και ενός ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό τυχόν διασωθέντων του ναυαγίου. Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Φως στην υπόθεση για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος αναμένεται να δώσουν και οι καταθέσεις στις δικαστικές Αρχές. Οι διασωθέντες είχαν πει ότι στο πλοίο επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...