274
Ουκρανοί σε καταφύγιο σε σταθμό του μετρό στο Κίεβο εν μέσω ρωσικών βομβαρδισμών | REUTERS/Alina Smutko

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο διυλιστήρια και στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2024, 12:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/04/2024, 23:55
Ουκρανοί σε καταφύγιο σε σταθμό του μετρό στο Κίεβο εν μέσω ρωσικών βομβαρδισμών
|REUTERS/Alina Smutko

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο διυλιστήρια και στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2024, 12:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/04/2024, 23:55

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο διυλιστήρια πετρελαίου και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Ρωσία στη διάρκεια ευρείας νυκτερινής επίθεσης, δήλωσε πηγή μέσα από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η πηγή εξήγησε ότι το Κίεβο έπληξε «τεχνολογικές εγκαταστάσεις κλειδί» σε δύο διυλιστήρια στη νότια ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ.

Η επίθεση εξαπολύθηκε από την ουκρανική υπηρεσία ασφάλειας SBU, πρόσθεσε η πηγή, επισημαίνοντας ότι drones στοχοθέτησαν και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουστσέφσκ που βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια.

Οι ρωσικές αρχές είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για πυρκαγιά σε διυλιστήριο της πόλης Σλαβιάνσκ, επισημαίνοντας ότι αυτό αναγκάστηκε να αναστείλει κάποιες δραστηριότητές του.

«Οι εργασίες στο διυλιστήριο έχουν ανασταλεί εν μέρει», επεσήμανε ο Εντουάρντ Τρουντνέφ, διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας Slavyansk ECO Group, που διαχειρίζεται το διυλιστήριο

Οπως εξήγησε ο ίδιος, «10 drones» έπληξαν τις εγκαταστάσεις προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά. «Ενδέχεται να υπάρχουν κρυφές ζημιές», εκτίμησε.

«Μαζική επίθεση»

Αλλά και η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο «μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών υποδομών σε τρεις επαρχίες της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές.

«Στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι κατακτητές εξαπέλυσαν νέα μαζική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ διαφόρων τύπων», επεσήμανε ο στρατός.

Συνολικά εκτοξεύθηκαν 34 πύραυλοι εκ των οποίων οι 21 καταρρίφθηκαν, διευκρίνισε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι μια ρωσική επίθεση το Σάββατο στον ενεργειακό τομέα της χώρας του με 34 πυραύλους διαφόρων τύπων είχε στόχο εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, σημαντικές για τον εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο κύριος στόχος ήταν ο ενεργειακός τομέας, διάφορες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τόσο οι εγκαταστάσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας όσο και φυσικού αερίου», δήλωσε στη νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

«Συγκεκριμένα, εκείνες οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που είναι ζωτικής σημασίας για την εγγύηση των ασφαλών παραδόσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...