663
Ντόναλντ Τραμπ και Τερέζα Μέι περπατούν χέρι με χέρι στον Λευκό Οίκο! | YouTube

Οταν ο Τραμπ έπιασε με το ζόρι από το χέρι την έκπληκτη Τερέζα Μέι

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 21:30
Ντόναλντ Τραμπ και Τερέζα Μέι περπατούν χέρι με χέρι στον Λευκό Οίκο!
|YouTube

Οταν ο Τραμπ έπιασε με το ζόρι από το χέρι την έκπληκτη Τερέζα Μέι

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 21:30

Toν Ιανουάριο του 2017 η Τερέζα Μέι θεωρούσε τον εαυτό της προνομιούχο, καθώς ήταν η πρώτη ηγέτης ξένης χώρας, που θα συναντούσε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μία μόλις εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του στην Ουάσινγκτον.

Και μπορεί οι αμερικανοί πολιτικοί του αντίπαλοι να γνώριζαν ήδη αρκετά για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του νέου προέδρου όμως για τους ξένους ηγέτες ο Τραμπ ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Η Μέι επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο για να τον πείσει να κάνει δήλωση στήριξης στο ΝΑΤΟ, σε μία περίοδο αναταραχής για την βορειοατλαντική συμμαχία.

Ομως, δεν μπορούσε να φανταστεί τι της επιφύλασσε ένας άντρας που εκείνη την περίοδο ήταν ο ισχυρότερος ίσως στον πλανήτη. Οι γυναικείες οργανώσεις βέβαια την είχαν προειδοποιήσει ότι πολύ κακώς επισκέπτεται κάποιον τον οποίον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση 24 γυναίκες, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει ότι του αρέσει «να πιάνει τις γυναίκες από το πράμα τους»…

Παρόλα αυτά, η έκπληξη της Μέι ήταν μεγάλη όταν ο Τραμπ, της άρπαξε το χέρι και της το κράτησε για δευτερόλεπτα, σε μία άκρως υποτιμητική κίνηση, δίνοντάς και δύο «σκαμπίλια» στην παλάμη, την στιγμή που περπατούσαν στον εξωτερικό διάδρομο του Λευκού Οίκου, μπροστά σε κάμερες, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους. Τόσο που ήθελε αμέσως να τρέξει να πάρει τηλέφωνο τον σύζυγό της, Φίλιπ, για να του εξηγήσει τι είχε συμβεί.

Η στιγμή που ο Τραμπ πιάνει το χέρι της Μέι
Της ρίχνει και δύο «σκαμπίλια» στην παλάμη

Ολα αυτά περιγράφονται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC και της Νόρμα Πέρσι, με τίτλο «Trump Takes on the World», που καταπιάνεται, σε τρεις συνέχειες, με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του αμερικανού πρώην προέδρου στις συναντήσεις του με ξένους ηγέτες. Οπως αναφέρει ο Guardian, στην κάμερα μιλούν πολλοί ξένοι πολιτικοί και σύμβουλοι, καθώς και Αμερικανοί από τον στενό του κύκλο.

«Μας εξέπληξε τότε (η κίνηση Τραμπ), αλλά όπως αποδείχτηκε εξέπληξε και την Τερέζα Μέι», λέει στο ντοκιμαντέρ η πρώην προσωπάρχης της Ντάουνινγκ Στριτ, Φιόνα ΜακΛέοντ Χιλ.

«Δεν μπορούσε να τραβήξει το χέρι της, οπότε ήταν παγιδευμένη… Το πρώτο που είπε [μετά] ήταν “πρέπει να καλέσω τον Φίλιπ, απλά να τον ενημερώσω πως κρατιόμουν χέρι, χέρι με έναν άλλον άνδρα, πριν οι εικόνες βγουν στα ΜΜΕ”», είπε η Χιλ.

Την ίδια ημέρα, της συνάντησης Τραμπ-Μέι, η βρετανική αντιπροσωπεία βρέθηκε ενώπιον μιας ακόμη έκρηξης του Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στον Λευκό Οίκο, η Μέι τον ρώτησε αν έχει επικοινωνήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οταν εκείνος απάντησε αρνητικά, ο σύμβουλός του διευκρίνισε πως ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε μεν το Οβάλ Γραφείο, αλλά δεν συνδέθηκε με τον Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος τότε έγινε κατακκόκινος –από πορτοκαλί– και έκανε σκηνή μπροστά στους καλεσμένους του. «Και μου το λέτε τώρα; Ο Πούτιν είναι ο μόνος άνδρας στον κόσμο που μπορεί να καταστρέψει τις ΗΠΑ και εγώ δεν απάντησα στην κλήση του», είπε έξαλλος.

Την ίδια χρονιά, ο τότε πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκομ Τέρνμπουλ προσπάθησε να πλευρίσει τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20 στο Αμβούργο.

Ο αμερικανός πρόεδρος τον πήρε από το χέρι και του είπε: «Μάλκομ, θέλεις να δεις το SCIF μου;».

«Δεν είχα ιδέα για τι πράγμα μιλούσε. Νόμιζα πως αναφερόταν σε σκάφος. Στρίψαμε στη γωνία και εκεί βρισκόταν έναν μεγάλο μεταλλικό κύβο στο μέγεθος κοντέινερ», είπε ο Τέρνμπουλ.

Ο Τραμπ ήθελε να δείξει στον Αυστραλό το νέο του… «παιχνίδι», ένα μεταλλικό κοντέινερ τελευταίας τεχνολογίας, μέσα στο οποίο προστατεύονταν οι κλήσεις του προέδρου και της αποστολής. «Είναι τόσο τέλειο –όσο είσαι εδώ, κανείς δεν μπορεί να σε ακούσει, ούτε οι Κινέζοι. Είναι τόσο ασφαλές», εξηγούσε γεμάτος χαρά ο Τραμπ στον αυστραλό πολιτικό.

Πολύ κακές ήταν και οι εντυπώσεις του Φρανσουά Ολάντ από τον Τραμπ. Οπως αποκαλύπτει στο ντοκιμαντέρ ο γάλλος πολιτικός, στη διάρκεια μίας τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο τότε αμερικανός πρόεδρος ζήτησε τη γνώμη του για ποιον να τοποθετήσει σύμβουλό του.

«Ηταν εξοργιστικό. Φανταστείτε να τηλεφωνούσα στον Ομπάμα και να του έλεγα: “Ξέρεις τη Γαλλία καλά, ποιον να τοποθετήσω στη θέση του συμβούλου μου;» είπε ο γάλλος πρώην πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...