287
| REUTERS/Joshua Roberts

Ο Μπάιντεν αποκλείει από τις απόρρητες ενημερώσεις τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2021, 10:38

Ο Μπάιντεν αποκλείει από τις απόρρητες ενημερώσεις τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2021, 10:38

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να έχει πρόσβαση στις απόρρητες ενημερώσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στο αρχηγό του κράτους, εξαιτίας της «αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς»του, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σκοπεύει να αφαιρέσει τη δυνατότητα από τον προκάτοχό του.

«Δεν νομίζω», απάντησε ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη Νόρα Ο’ Ντόνελ, παρουσιάστρια του CBS News, αν θεωρεί πως ο Τραμπ πρέπει να λαμβάνει τις ενημερώσεις. (Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή).

«Εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του, ανεξαρτήτως της εξέγερσης», πρόσθεσε αναφερόμενος στην αιματηρή εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του σε περίπτωση που ο Τραμπ συνεχίσει να λαμβάνει τις διαβαθμισμένες ως άκρως απόρρητες ενημερώσεις, αλλά απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση.

«Θα προτιμούσα να μην εικοτολογήσω δημόσια. Απλώς νομίζω πως δεν είναι ανάγκη να λαμβάνει ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε τι ωφελεί να του δίνονται; Ποια επίπτωση έχει, πέραν του ότι θα μπορούσε να του ξεφύγει και να πει κάτι;», διερωτήθηκε ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

Στις ΗΠΑ είναι άγραφη παράδοση οι πρώην πρόεδροι να συνεχίζουν να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αφού εγκαταλείψουν το αξίωμα. Οι New York Times επισημαίνουν ότι οι ενημερώσεις γίνονται τακτικά και, κατά κανόνα, όταν ένας πρόεδρος θέλει να ζητήσει τη συμβουλή των προκατόχων του.

Ο Τραμπ καταφερόταν συχνά εναντίον των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και δεν δεχόταν ιδιαίτερα μακρές γραπτές ενημερώσεις από στελέχη τους κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Την επόμενη εβδομάδα είναι αντιμέτωπος με τη δεύτερη δίκη του στη Γερουσία, αυτή τη φορά για υποκίνηση εξέγερσης, καθώς μερικές ώρες πριν από την έφοδο στο Καπιτώλιο είχε προτρέψει τους οπαδούς του να «δώσουν μάχη» εναντίον της κύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες ηττήθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...