306
Ο Διονύσης Τεμπονέρας απλώνει το χέρι για τη χειραψία με τον Στέφανο Κασσελάκη αμέσως μετά τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στην γνωστή συνάντηση όπου παρευρέθηκε αιφνιδιαστικά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕnews

Oταν ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα – Παρολίγον παραίτηση και ο Βασιλειάδης

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 14:50
Ο Διονύσης Τεμπονέρας απλώνει το χέρι για τη χειραψία με τον Στέφανο Κασσελάκη αμέσως μετά τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στην γνωστή συνάντηση όπου παρευρέθηκε αιφνιδιαστικά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Oταν ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα – Παρολίγον παραίτηση και ο Βασιλειάδης

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 14:50

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των εργασιών του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το φως της δημοσιότητας συνεχίζουν να βλέπουν και νέα επεισόδια από το παρασκήνιο της εσωκομματικής σύγκρουσης.

Σε ένα από αυτά που μάλιστα προηγήθηκε της ανοικτής ρήξης στη «περιβόητη» πια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τρίτης, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να καθαιρεί τον Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παρείχε επιστημονική τεκμηρίωση για τα νομοσχέδια της Βουλής (σ.σ. ο κ. Τεμπονέρας ήταν επιστημονικός συνεργάτης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Διονύση Καλαματιανού).

Αφορμή για την… απόλυση Τεμπονέρα φέρεται να αποτέλεσε η παρουσία του στην εκδήλωση  με ομιλητές τον ίδιο την Εφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ, στην οποία έκανε τελικά την  εμφάνισή του -και μάλιστα «κινηματογραφική»- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της «απόλυσης» φέρεται να έγινε τηλεφωνικά από τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλη Καπνισάκη.

Αν και αρχικά το θέμα δεν φάνηκε να παίρνει διαστάσεις (ή τουλάχιστον αυτή ήταν η πρόθεση αμφότερων των πλευρών)  στη γενικευμένη σύγκρουση της περασμένης Τρίτης, ήρθε σχεδόν αυτόματα στην επιφάνεια, με τον σχετικό διάλογο Κασσελάκη – Τεμπονέρα να μεταφέρεται ως ακολούθως:

Κασσελάκης: «Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζητώ να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές. Εχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων».

Τεμπονέρας: «Πρόεδρε, η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Τρεις μήνες έχω να βγω στα κομματικά μέσα και, όπως πληροφορούμαι, είμαι “κομμένος με εντολή προέδρου”. Δεύτερον, μου τηλεφώνησε ο διευθυντής σου, εκ μέρους σου, και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία μου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα που καθημερινά ασχολούμαι, στερώντας χρόνο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα».

Κατά το ρεπορτάζ, την ίδια ημέρα, ένα βήμα πριν την παραίτηση φέρεται να βρέθηκε και ο ίδιος ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, σε ένα ακόμη ξέσπασμα αγανάκτησης στη θυελλώδη συνεδρίση της ΠΓ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...