463
Ο Κώστας Ζαχαριάδης στον ΣΚΑΪ. Απέδωσε στον Τσίπρα την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στην εξουσία αλλά απέφυγε να πει κάτι για την αντίστροφη | SKAI/YouTube

Ζαχαριάδης για Κασσελάκη: Μη αποδεκτό αποτέλεσμα η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 10:38
Ο Κώστας Ζαχαριάδης στον ΣΚΑΪ. Απέδωσε στον Τσίπρα την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στην εξουσία αλλά απέφυγε να πει κάτι για την αντίστροφη
|SKAI/YouTube

Ζαχαριάδης για Κασσελάκη: Μη αποδεκτό αποτέλεσμα η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 10:38

Πολιτικό πρόβλημα, από ενδεχόμενη διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση στις επερχόμενες ευρωεκλογές –άρα και για το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία–, διέκρινε ο πρώην βουλευτής του κόμματος και πρώην υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης, αποφεύγοντας πάντως να διευκρινίσει πότε και αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, λίγον πριν από την έναρξη των εργασιών του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε συγκεκριμένα «μη αποδεκτό» ένα αποτέλεσμα που, όπως είπε, «θα αλλάξει την πολιτική γεωγραφία και θα είμαστε τρίτοι».

«Δεν είναι μείζον πολιτικό γεγονός αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει τρίτος στις ευρωεκλογές;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξει δίχως άλλο «σοβαρό πολιτικό πρόβλημα».

Ερωτηθείς αν ο χαρακτηρισμός «μη αποδεκτό» αφορά και τον πρόεδρο του κόμματος, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε λέγοντας «όλους μας αφορά».

Κληθείς να διευκρινίσει περαιτέρω για τις προσδοκίες που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο πρώην βουλευτής περιέγραψε πως «ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές είναι να διατηρήσουμε τον κύριο όγκο δυνάμεων που είχαμε στις εθνικές εκλογές του 2023.

»Δεν βάζω τον πήχη σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να τον περάσουμε. Εγώ θεωρώ ρεαλιστικό ένα κόμμα που συγκέντρωσε 17,8% και πέρασε μια διάσπαση να κρατήσει τις δυνάμεις του. Δεν λέω ότι θα κερδίσουμε τον Μητσοτάκη».

Και σε νέο ερώτημα για το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην τρίτη θέση, ανέφερε:

«Εμάς στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ισορροπήσει, να δυναμώσει, ο Κασσελάκης να μείνει και να γίνει πρωθυπουργός. Εμάς ο στόχος μας είναι η ηγεσία να περάσει τον πήχη. Εμάς ο αντίπαλός μας είναι ο πρώτος και όχι ο τρίτος, ο τρίτος έχει βάλει αυτοσκοπό να γίνει δεύτερος»

«Κανείς δεν έχει βάλει θέμα ηγεσίας. Μπαίνει θέμα ηγεσίας 100 μέρες πριν τις εκλογές;» θέλησε να επισημάνει ο κ. Ζαχαριάδης επί του παρόντος, αλλά «όσο ο χώρος θρυμματίζεται, όσο η αντιπαλότητα είναι για το ότι ο τρίτος θα γίνει δεύτερος, ο πρώτος πανηγυρίζει», παρατήρησε.

«Κάνουμε μία προσπάθεια να αναστρέψουμε την αρνητική εκλογική πορεία που αποτυπώθηκε σε δύο εκλογές το 2023, τη δυσμενή δημοσκοπική πορεία.

»Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει την ηγεσία που εκλέξαμε πριν από έξι μήνες, αλλά την ηγεσία την εκλέξαμε για να μπορέσει το κόμμα μας να σταθεροποιηθεί, να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες. Παλεύουμε για να πάει το κόμμα καλύτερα. Είμαστε ένα συλλογικό κόμμα, πρέπει να λειτουργούμε δημοκρατικά, εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του κ. Ζαχαριάδη για τα τελευταία επεισόδια στην Κουμουνδούρου με τις επιστολές Κασσελάκη, για να επαναλάβει::

«Ο στόχος μας είναι να σταθεροποιηθεί το κόμμα, να δυναμώσει, να μείνει ο Στέφανος Κασσελακης και να διεκδικήσει να είναι πρώτος στις εθνικές εκλογές. Η στόχευσή μας είναι η ηγεσία να περάσει αυτόν τον πήχη, να είμαστε ένα κόμμα που θα έχει σταθεροποιηθεί και θα το αντιλαμβάνεται ο κόσμος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...