214
Παναγιώτης Κουρουμπλής και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Βουλή χωράει μόνο τον έναν... | SOOC/CreativeProtagon

ΣΥΡΙΖΑ: Στον Κουρουμπλή η έδρα του Παπαχριστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 14:44
Παναγιώτης Κουρουμπλής και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Βουλή χωράει μόνο τον έναν...
|SOOC/CreativeProtagon

ΣΥΡΙΖΑ: Στον Κουρουμπλή η έδρα του Παπαχριστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 14:44

Ενα «αδελφοκτόνο» θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τέλος. Οπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη κοινοποιήθηκε στη Βουλή η απόφαση του εκλογοδικείου που απέδωσε στον πρώην υπουργό Παναγιώτη Κουρουπλή την τέταρτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Δυτικού Τομέα της (πρώην) Β’ Αθηνών, στερώντας την από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Το θέμα είχε προκύψει μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 όταν στον Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτευσε –μια σπάνια πρωτιά– και εξέλεξε τέσσερις βουλευτές: Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας και Χαρά Καφαντάρη είχαν λάβει τους περισσότερους σταυρούς, όμως με την τέταρτη έδρα υπήρξε μια εκρεμότητα, καθώς ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) κ. Κουρουμπλής τη διεκδίκησε δικαστικά από τον (προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ) κ. Παπαχριστόπουλο, που ορκίστηκε βουλευτής αλλά τώρα φαίνεται ότι θα επιστρέψει στην ιατρική.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που είχαν δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόλις έξι ψήφοι: ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε ψηφιστεί από 13.912 και ο κ. Κουρουμπλής από 13.906. Ομως ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε επανακαταμέτρηση. Και τον περασμένο Οκτώβριο το εκλογοδικείο βρήκε σχεδόν 200 περισσότερες ψήφους υπέρ του.

Σε δηλώσεις του τότε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Υγείας, Εσωτερικών αλλά και Ναυτιλίας στις κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε κάνει λόγο για «δικαίωση». «Επιστρέφω σπίτι μου», είχε πει, λέγοντας ότι είναι απόφαση του λαού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...