583
O Σαμ Μέριλ σηκώνεται για να πετύχει το 29ο τρίποντο των Μπακς σε μια βραδιά και να σπάσει το σχετικό ρεκόρ του ΝΒΑ | Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Οι Μπακς 29 τρίποντα, ο Γιάννης κανένα!

Sportscaster Sportscaster 30 Δεκεμβρίου 2020, 11:31
O Σαμ Μέριλ σηκώνεται για να πετύχει το 29ο τρίποντο των Μπακς σε μια βραδιά και να σπάσει το σχετικό ρεκόρ του ΝΒΑ
| Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Οι Μπακς 29 τρίποντα, ο Γιάννης κανένα!

Sportscaster Sportscaster 30 Δεκεμβρίου 2020, 11:31

Προχθές στη Νέα Υόρκη κοιτούσαν το καλάθι από τη γραμμή των 7,25μ. και τους φαινόταν σαν δαχτυλήθρα. Δοκίμασαν 38 σουτ τριών πόντων και σημάδευσαν σωστά σε, μόλις, επτά. Ξημερώματα Τετάρτης (στην Ελλάδα), στην «American Airlines Arena» του Μαϊάμι, οι ίδιοι παίκτες -τα «Ελάφια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο- το έβλεπαν σαν βαρέλι. Εγραψαν ιστορία στο ΝΒΑ με ένα απίθανο ρεκόρ: 29 εύστοχα τρίποντα!

Με 87 πόντους από μακρινά σουτ, οι Μπακς ήταν αδύνατο να χάσουν. Συνέτριψαν τους Χιτ, που την περασμένη σεζόν τους απέκλεισαν στους ημιτελικούς της Ανατολής, με 144-97, σε ένα ματς που όλοι στο Μιλγουόκι θα θυμούνται για πολύ καιρό. Ποτέ στο παρελθόν μια ομάδα δεν είχε πετύχει τόσα τρίποντα σε αγώνα για το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Οι Ρόκετς είχαν σταματήσει στα 27 (στις 7 Απριλίου του 2019 απέναντι στους Σανς).

Ο πρωτοφανής «βομβαρδισμός» άρχισε από το πρώτο, κιόλας, λεπτό της αναμέτρησης. Οι περυσινοί φιναλίστ του NBA βρέθηκαν να χάνουν με 12-0, και στη συνέχεια με 21-3, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Στο τέλος της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 26-46 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο ημίχρονο, 51-83. Στο τρίτο δωδεκάλεπτο η διαφορά είχε εκτοξευθεί στους 51 πόντους (91-142), ενώ στα μισά της τελευταίας περιόδου το 28ο τρίποντο των Μπακς τούς εξασφάλισε το ρεκόρ. Στα επόμενα λεπτά πέτυχαν ακόμη ένα, και στο τέλος πανηγύρισαν μια εμφατική νίκη με διαφορά 47 πόντων, που είναι η μεγαλύτερη ever σε εκτός έδρας παιχνίδι τους.

Στα 12 πρώτα λεπτά οι Μπακς είχαν βάλει, ήδη, 16 τρίποντα – υπερδιπλάσια από όσα είχαν σκοράρει σε ολόκληρο τον προηγούμενο αγώνα τους. Το συνολικό ποσοστό ευστοχίας τους πίσω από τη γραμμή των 7,25μ. ήταν 57% (29 στα 51), που είναι «μιά χαρά» για σουτ δύο πόντων. Μέχρι και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πέτυχε καλάθι με μακρινό σουτ – το παρθενικό του στα τρία χρόνια που αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Από τους 13 παίκτες των νικητών που πάτησαν το παρκέ της «American Airlines Arena», μόνον ένας δεν σκόραρε με τρίποντο: ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο ηγέτης των Μπακς προτίμησε το… αγαπημένο του ρεπερτόριο: αμυντικό ριμπάουντ, έφοδος στο αντίπαλο καλάθι με δυό τρεις δρασκελιές, και «κάρφωμα». Πέτυχε 9 πόντους (3/5 βολές, 3/7 δίποντα και 0/2 τρίποντα), κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ. Αλλωστε, δεν χρειάστηκε να σπαταλήσει δυνάμεις. Επαιξε για μόλις 24 λεπτά. Ο αδελφός του ο Θανάσης, με 20′, κόντεψε να τον ξεπεράσει σε χρόνο συμμετοχής. Μιας και ο «Greek Freak» δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο κόουτς Μπουντενχόλζερ προτίμησε να τον ξεκουράσει, ώστε να είναι «φρέσκος» στο αυριανό ματς (02:30 ξημερώματα Πέμπτης στην Ελλάδα), πάλι εναντίον των Χιτ, πάλι στο Μαϊάμι.

Ο προπονητής των Μπακς έδειχνε ευτυχισμένος, βλέποντας την ομάδα του να «πετάει» στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους… κακούς της δαίμονες (που, πάντως, έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Τζίμι Μπάτλερ, αλλά και τον Ιγκουοντάλα). Αν και για το ρεκόρ που κατέρριψαν οι παίκτες του, δεν είχε ιδέα. Τον ενημέρωσε σχετικά ένας δημοσιογράφος, ο Τζο Βάρντον, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Το γνωρίζατε ότι πλησιάζατε το ρεκόρ, και θέλατε να το σπάσετε;», τον ρώτησε. «Για πιο ρεκόρ μου μιλάς;», αποκρίθηκε ο Μπουντενχόλζερ. Μόλις ο ρεπόρτερ του εξήγησε, ο κόουτς των Μπακς χαμογέλασε και είπε: «Προφανώς αντιλήφθηκα πως είχαμε πετύχει εξαιρετικά πολλά τρίποντα, όμως όχι, δεν ήξερα για το ρεκόρ. Κάποια βράδια απλώς σουτάρεις με μεγάλη αποτελεσματικότητα…».

Εξι τρίποντα (στα 10) έβαλε ο Τζρου Χόλιντεϊ. Πέντε (στα έξι) ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο. Τέσσερα (στα πέντε) ο Κρις Μίντλετον. Κι όμως, σε αυτό το «πάρτι», ο Γιάννης έμεινε αμέτοχος!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...