214
| REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo

Οργή της Αγκυρας για τον Μπάιντεν: «Δεν θα δεχτούμε μαθήματα από κανέναν για την Ιστορία μας»

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2021, 21:04
|REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo

Οργή της Αγκυρας για τον Μπάιντεν: «Δεν θα δεχτούμε μαθήματα από κανέναν για την Ιστορία μας»

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2021, 21:04

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά από τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν, με την οποία οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων, για να υπάρξει αντίδραση από την Άγκυρα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε «τρίτους» ότι παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Τουρκίας.

«Κανείς δεν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι συζητήσεις —οι οποίες θα έπρεπε να διεξάγονται από ιστορικούς —πολιτικοποιούνται από τρίτους και γίνονται ένα μέσο παρέμβασης στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον Αρμένιο Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία «δεν χρειάζεται μαθήματα από κανέναν για την Ιστορία της», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια πρώτη αντίδρασή του στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ξαναγράψουν τη Ιστορία», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Δεν θα δεχτούμε μαθήματα από κανέναν για την Ιστορία μας», πρόσθεσε.

Μολονότι η δήλωση Μπάιντεν ήταν προσεκτική —όλες οι αναφορές του ήταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ ακόμα και η Κωνσταντινούπολη αναφέρεται ως «Constantinopole» και όχι με τη σημερινή της ονομασία, «Istanbul»— η Αγκυρα διάβασε στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αυτό που διάβασε όλος ο κόσμος: ένα χαστούκι στην Ιστορία της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...