1819
Η Τσέσλι Κριστ ήταν όμορφη, έξυπνη, λαμπερή, μαχητική | Facebook/ Cheslie Kryst

Ομορφη, έξυπνη, πετυχημένη – αυτοκτόνησε στα 30 της

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2022, 17:01
Η Τσέσλι Κριστ ήταν όμορφη, έξυπνη, λαμπερή, μαχητική
|Facebook/ Cheslie Kryst

Ομορφη, έξυπνη, πετυχημένη – αυτοκτόνησε στα 30 της

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2022, 17:01

Η πρώην «Μις ΗΠΑ», δικηγόρος και ρεπόρτερ Τσέσλι Κριστ, αυτοκτόνησε το πρωί της Κυριακής 30 Ιανουαρίου πέφτοντας από τον πολυτελή ουρανοξύστη Orion στο Μιντάουν Μανχάταν, όπου κατοικούσε. Μάλιστα, η αυτοκτονία της ήταν η τέταρτη στη σειρά που συνέβη τον τελευταίο χρόνο, στο ίδιο τετράγωνο του Μανχάταν.

Λίγο πριν πηδήξει, η 30χρονη καλλονή ανέβασε στο Instagram το τελευταίο της μήνυμα: «Μακάρι αυτή τη μέρα να αναπαυτείς εν ειρήνη», ενώ σύμφωνα με πηγές της New York Post η Κριστ άφησε ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι αφήνει τα πάντα στη μητέρα της, η οποία είχε επίσης στεφθεί «Μις Βόρεια Καρολίνα» το 2002.

Ωστόσο στο σημείωμα, που άφησε η Κριστ, η οποία ήταν ρεπόρτερ του ExtraTV, δεν αποκαλύπτει τι την οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα. Πηγές λένε ότι η ήταν μόνη όταν πήδηξε και εθεάθη για τελευταία φορά σε μια βεράντα στον 29ο όροφο, ενώ το διαμέρισμά της ήταν στον ένατο όροφο του ουρανοξύστη 60 ορόφων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cheslie Kryst, JD, MBA (@chesliekryst)

Η τελευταία ανάρτηση της Τσέσλι Κριστ στο Instagram

Και τώρα, τόσο η οικογένειά της όσο και θαυμαστές, φίλοι και συνάδελφοί της θρηνούν την απώλειά της με συγκινητικά μηνύματα στα social media.

«Σε κατάσταση απελπισίας και μεγάλης θλίψης, μοιραζόμαστε τον θάνατο της αγαπημένης μας Τσέσλι», αναφέρει σε δήλωσή της η οικογένεια της Κριστ, «Το μεγάλο φως της ήταν ότι ενέπνεε άλλους σε όλο τον κόσμο με την ομορφιά και τη δύναμή της. Νοιαζόταν, αγαπούσε, γελούσε και έλαμπε. Η Τσέσλι ενσάρκωνε την αγάπη και υπηρετούσε τους άλλους, μέσω της δουλειάς της ως δικηγόρος, που αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη, ως Μις ΗΠΑ και ως οικοδέσποινα στο ExtraTV. Αλλά κυρίως ως κόρη, αδερφή, φίλη, μέντορας και συνάδελφος· γνωρίζουμε ότι ο αντίκτυπός της θα συνεχιστεί».

Επιπλέον, σε δήλωσή του το αμερικανικό κανάλι αναφέρει: «Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει. Η Τσέσλι δεν ήταν απλώς ένα βασικό μέρος της εκπομπής μας, ήταν ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας του Extra και άγγιξε ολόκληρο το προσωπικό. Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και τους φίλους της».

Η Τσέσλι ενώ παίρνει συνέντευξη από τη Lady Gaga

Γεννημένη στο Τζάκσον του Μίσιγκαν, η Τσέσλι Κριστ αποφοίτησε από το Honors College και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και συνέχισε της σπουδές της στη Σχολή Επιχειρήσεων Darla Moore και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Wake Forest. Εξελέγη «Μις Βόρεια Καρολίνα» και «Μις ΗΠΑ» 2019, την πρώτη χρονιά που και τους τέσσερις μεγάλους τίτλους διαγωνισμών ομορφιάς στις ΗΠΑ κατέκτησαν μαύρες γυναίκες.

Πριν ενταχθεί στο κανάλι Extra το 2019, η Τσέσλι εργαζόταν ως δικηγόρος, ενώ επίσης είχε φτιάξει το blog White Collar Glam, για την προσιτή μόδα στον χώρο εργασίας. «Είμαι έγχρωμη γυναίκα και είμαι νέα, πράγμα που σημαίνει ότι όταν βρίσκομαι σε μια δικαστική αίθουσα, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είμαι πελάτισσα ή κατηγορούμενη, και όχι δικηγόρος», είχε πει στους Sunday Times το 2019, «Παλεύω με τα στερεότυπα σε όλη μου τη ζωή».

Η Τσέσλι (με την ανθοδέσμη), νικήτρια, ανάμεσα στις συνυποψήφιες για τον τίτλο «Μις ΗΠΑ» (Facebook/ Cheslie Kryst)

Η ζωή της, όπως έγραφαν παλιότερα οι Times, θυμίζει τη ζωή ηρωίδας σε ταινία που κερδίζει βραβεία. Οταν δεν αγωνίζεται για την απελευθέρωση των άδικα φυλακισμένων, η 28χρονη δικηγόρος προσφέρει εθελοντικά σε μια οργάνωση, που βοηθά τις γυναίκες να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία.

Μοιάζει επίσης με σταρ του κινηματογράφου: Μόλις στέφθηκε «Μις ΗΠΑ» και πιστεύει ότι το να φοράει μαγιό σε διαγωνισμό ομορφιάς είναι «διασκεδαστικό» και δεν είναι ασύμβατο με τον φεμινισμό, έγραφε η Λόρα Πούλμαν στη βρετανική εφημερίδα.

Αλλά για πολλούς το κλειδί για την Κριστ είναι ότι όταν κέρδισε άλλες 50 βασίλισσες ομορφιάς στο Ρίνο της Νεβάδα, σημειώθηκε ένα ρεκόρ. Ηταν η πρώτη φορά που η «Μις ΗΠΑ», η «Μις Εφηβη ΗΠΑ» και η «Μις Αμερική» ήταν ταυτόχρονα μαύρες βασίλισσες ομορφιάς.

Το αυστηρό πρόγραμμα και η άσκηση δεν κατάφεραν τελικά να την προστατεύσουν

Τον Οκτώβριο του 2019, την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Κριστ ανέβασε στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο έδινε συμβουλές για το πώς αντιμετώπιζε η ίδια το άγχος: «Κάνω πολλά για να διατηρώ την ψυχική μου υγεία», είπε. «Και το πιο σημαντικό πράγμα που έκανα ήταν να μιλάω με μια σύμβουλο. Είναι πολύ εύκολο. Μου δίνει εξαιρετικές στρατηγικές, ειδικά όταν είμαι λυπημένη ή χαρούμενη ή έχω έναν πολυάσχολο μήνα μπροστά μου».

«Οταν δεν μιλώ με τη σύμβουλό μου, αφιερώνω χρόνο στο τέλος κάθε μέρας για να αποσυμπιεστώ», πρόσθεσε. «Βγάζω την πρίζα [του υπολογιστή], κλείνω το τηλέφωνό μου, δεν απαντώ σε μηνύματα. Απλώς κάθομαι και βλέπω τις αγαπημένες μου ταινίες».

Το 2020 συζήτησε ξανά το θέμα σε μια συνέντευξη στη φοιτητική εφημερίδα του Πανεπιστημίου Χάουαρντ The Hilltop: «Υπάρχουν τρία πράγματα που κάνω όσον αφορά την αυτοφροντίδα», είπε η Κριστ. «1. Προσπαθώ να έχω ένα κανονικό πρόγραμμα, και το ξυπνητήρι μου να χτυπά κάθε μέρα στις 6:45. Ξέρω ότι σηκώνομαι και ξεκινάω την ημέρα μου. 2. Προσπαθώ να βάζω πολύ ξεκάθαρα όρια, οπότε παρόλο που είμαι σπίτι και έχω τον υπολογιστή μου και το τηλέφωνό μου μαζί μου, σταματάω να απαντάω στα email στις 6 η ώρα, δεν απαντώ σε μηνύματα. Τέλος. 3. Εχω ένα τακτικό πρόγραμμα προπόνησης που κρατά το σώμα μου υγιές και το μυαλό μου κοφτερό», είχε δηλώσει.

Δυστυχώς, κάτι πήγε στραβά αυτή τη φορά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...