320
|

Ομολογία της JP Morgan για την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα: Κάτι δεν καταλάβαμε καλά

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 15:04

Ομολογία της JP Morgan για την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα: Κάτι δεν καταλάβαμε καλά

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 15:04

Σαράντα οκτώ ώρες. Τόσο κράτησε το όραμα της JP Morgan να αλλάξει το ευρωπαϊκό, αν όχι το παγκόσμιο, ποδόσφαιρο. Η European Super League που συγκέντρωσε τους 12 μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους –συμπτωματικά ανήκουν οι περισσότεροι πια σε αμερικανούς επιχειρηματίες, ρώσους ολιγάρχες, ή πετρελαιάδες από τα Εμιράτα– και θα άφηνε τους άλλους έξω από το παιχνίδι, κατέρρευσε ταχύτατα, υπό το βάρος των αντιδράσεων οπαδών, ομοσπονδιών, πολιτικών.

Και τώρα η JP Morgan, ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός που θα χρηματοδοτούσε το όλο σχέδιο, παραδέχεται ότι κάτι δεν κατάλαβε καλά.

«Εμφανώς είχαμε λανθασμένη κρίση ως προς το πώς αυτή η συμφωνία θα γινόταν αντιληπτή από την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα και τι συνέπειες θα είχε σε αυτήν στο μέλλον», ανέφερε εκπρόσωπος της τράπεζας, σε μια οδυνηρή ομολογία για έναν οργανισμό που υποτίθεται ότι μέρος της ισχύς του είναι ακριβώς οι σωστή του κρίση για οικονομικά σχέδια.

Η αμερικανική τράπεζα, μία εκ των λεγόμενων big 4 των ΗΠΑ, εμφανιζόταν να είχε εξασφαλίσει πακτωλό χρημάτων για τη καινοφανή ποδοσφαιρική διοργάνωση, υποσχόμενη εξαρχής ποσό 3,25 δισ. ευρώ για τους συλλόγους που θα συμμετείχαν στη European Super League. Αλλά αγνόησε τους οπαδούς, αυτούς δηλαδή στους οποίους ούτως ή άλλως θα απευθυνόταν το προϊόν της!

Δύο 24ωρα μετά την απόσυρση σχεδόν όλων των συλλόγων από το σχέδιο της ESL, η JP Morgan εμφανίστηκε να έχει κατανοήσει την κατάσταση αφού είχε, προφανώς, υποτιμήσει την αντίδραση του κόσμου στην ιδέα ενός κλειστού κλαμπ πλουσίων ομάδων που θα αγνοούσε ουσιαστικά το υπόλοιπο ποδόσφαιρο. «Εμείς θα διδαχθούμε από αυτό», υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος της τράπεζας.

Αγνωστο τι θα διδαχθεί η JP Morgan. Οτι κάποια πράγματα στην Ευρώπη –και μόνο σε αυτήν– δεν αλλάζουν επειδή το θέλει ένα fund και 12 άπληστοι διευθύνοντες σύμβουλοι; Οτι στην εποχή των social media η οργή των πολιτών είναι όχι μόνο πανίσχυρη αλλά μπορεί και να προκαλέσει ασύμμετρα προβλήματα; Ή ότι το ποδόσφαιρο είναι για κάποιους, όπως καθ’ υπερβολήν το έθετε ο Μπιλ Σάνκλι, ο θρυλικός προπονητής της Λίβερπουλ, σημαντικότερο από τη ζωή και τον θάνατο;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...