294
| Δελτίο τύπου / POOL /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Εξαδάκτυλος: Αναγκαία η τροπολογία για το ακαταδίωκτο αλλά αποποιούμαι την ασυλία

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 13:49
|Δελτίο τύπου / POOL /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Εξαδάκτυλος: Αναγκαία η τροπολογία για το ακαταδίωκτο αλλά αποποιούμαι την ασυλία

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 13:49

Ως αναγκαία ρύθμιση περιέγραψε την πολυσυζητημένη τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ως γνωστόν, η τροπολογία ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, μόνο με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλαν ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΟPEN «Ωρα Ελλάδος», ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής, εξήγησε ότι η εν λόγω διάταξη ισχύσει ε πολλές χώρες του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, «πρέπει να προηγηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας που δίνουν τη μάχη».

Και ως εκ τούτου τόνισε  ότι «μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία, αποποιούμαι των προνομίων που μου παρέχει η συγκεκριμένη τροπολογία για το ακαταδίωκτο, ως μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας».

«Είχαμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 να υπάρξει η συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες με τον κορονοϊό και μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα. Ένα αίτημα που είχε δει με κατανόηση ο υπουργός Δικαιοσύνης», προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δήλωσε επίσης στο Open, ότι έχει δεχτεί απειλητικά μηνύματα και είπε ότι αν ήταν μέλος της Επιτροπής θα ήθελε να έχει τη νομική προστασία.

Εξήγησε ότι ήδη τα μέλη της Επιτροπής δέχονται κριτική.

«Εκτός από τη γενικότερη κριτική φανταστείτε αυτοί οι άνθρωποι να πρέπει να τρέχουν στα δικαστήρια, να απολογούνται ή να βρίσκονται κατηγορούμενοι, επειδή κάποιος πολίτης μπορεί να θεωρήσει ότι εθίγη από κάποια εισήγηση της Επιτροπής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...