417
O Αντρέα Ανιέλι, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, είναι πλέον ανεπιθύμητος και στην Γιουβέντους | REUTERS/Massimo Pinca

Ο Ανιέλι το κατάλαβε: «Δεν μπορεί να προχωρήσει το πρότζεκτ της ESL»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 13:02
O Αντρέα Ανιέλι, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, είναι πλέον ανεπιθύμητος και στην Γιουβέντους
|REUTERS/Massimo Pinca

Ο Ανιέλι το κατάλαβε: «Δεν μπορεί να προχωρήσει το πρότζεκτ της ESL»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 13:02

Ηταν -μαζί με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ- από τους πρωτοστάτες της ιδέας της European Super Legue.

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, αποχώρησε από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) προκειμένου να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου στην νέα κλειστή λίγκα που με την ίδρυσή της ξεσήκωσε φωνές διαμαρτυρίας σε όλη την Ευρώπη.

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις οπαδών, ποδοσφαιριστών, προπονητών ακόμα και πολιτικών ηγετών φαίνεται ότι ανάγκασαν τον Ανιέλι να κάνει μία μεγαλοπρεπή «κωλοτούμπα».

Μιλώντας στο Reuters και σε ερώτηση αν το πρότζεκτ μπορεί να προχωρήσει μετά τις αποχωρήσεις των αγγλικών ομάδων, ο Ανιέλι είπε: «Για να είμαι ειλικρινής και έντιμος, όχι (σ.σ.: δεν μπορεί να προχωρήσει), προφανώς δεν ισχύει».

Παρόλα αυτά, ο Αντρέα Ανιέλι δήλωσε «πεπεισμένος για την ομορφιά του συγκεκριμένου πρότζεκτ, το οποίο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να τεθεί σε εφαρμογή».

Η επίσημη αποχώρηση των 6 αγγλικών ομάδων από τη European Super League το βράδυ της Τρίτης σήμαινε ότι μόλις έξι ομάδες είχαν απομείνει στο σχήμα -Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αυτό το σχήμα δεν έμεινε για πολύ ίδιο αφού λίγο ώρες αργότερα την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την European Super League γνωστοποίησαν και οι Ατλέτικο με την Ίντερ.

Η ανακοίνωση της Ατλέτικο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Atlético de Madrid, συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης (21/04) κι αποφάσισε να κοινοποιήσει επίσημα στη Super League και στους υπόλοιπους συλλόγους, ν την απόφασή του να μην επισημοποιήσει τελικά την προσήλωσή του στο έργο.

Η Atlético de Madrid αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να συμμετάσχει σε αυτό το έργο σε απάντηση σε συνθήκες που δεν υπάρχουν πλέον σήμερα. Για τον σύλλογο, η αρμονία μεταξύ όλων των ομάδων που απαρτίζουν την οικογένεια των ροχιμπλάνκος είναι απαραίτητη, ειδικά των οπαδών μας.

Η πρώτη ομάδα και ο προπονητής της, έδειξαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του συλλόγου, καταλαβαίνοντας ότι τα αθλητικά πλεονεκτήματα πρέπει να υπερισχύουν οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου»

Η ανακοίνωση της Ίντερ:

«Η FC Internazionale Milano επιβεβαιώνει ότι το Club δεν είναι πλέον μέρος του έργου της Super League. Είμαστε πάντα δεσμευμένοι να προσφέρουμε στους οπαδούς την καλύτερη εμπειρία ποδοσφαίρου. Η καινοτομία και η ένταξη αποτελούν μέρος του DNA μας από την ίδρυσή μας. Η δέσμευσή μας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για βελτίωση της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας δεν θα αλλάξει ποτέ.

Η Ιντερ πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο, όπως και οποιοσδήποτε τομέας δραστηριότητας, πρέπει να ενδιαφέρεται συνεχώς να βελτιώνει τους αγώνες του, προκειμένου να συνεχίσει να ενθουσιάζει τους οπαδούς όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο, σε ένα πλαίσιο οικονομικής βιωσιμότητας.

Με αυτό το όραμα θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ιδρύματα και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για το μέλλον του αθλήματος που όλοι αγαπάμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...