956
Οι πανηγυρισμοί του τέλους | INTIMESports

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Μίλησε η «ερυθρόλευκη» ποιότητα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 22:19
Οι πανηγυρισμοί του τέλους
|INTIMESports

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Μίλησε η «ερυθρόλευκη» ποιότητα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 22:19

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ των Σεμέδο (9′) και Καμαρά (77′) επικράτησαν 2-0 και παραμένουν στην 1η θέση.

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι πλέον οκτώ βαθμούς πίσω από τους Πειραιώτες, ενώ ο ΠΑΟΚ στο -2 έπειτα από οκτώ παιχνίδια.

Ας δούμε τα στοιχεία του αγώνα στο Φάληρο όπως τα κατέγραψε ο αθλητικός ιστότοπος sport24.gr

Κάρτα στο 2′, γκολ στο 9′ ο Σεμέδο

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε ξανά με διάταξη 4-3-3, όπως με τη Μπάγερν, με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα (Αβραάμ αντί Μεριά και Σουντανί αντί Μασούρα). Η ΑΕΚ με 4-2-3-1 και με δύο “καθαρά” εξτρέμ μετά από καιρό, τους Ντέλετιτς και Αλμπάνη (αριστερά). Ο Σεμέδο “κιτρινίστηκε” μόλις στο 2ο λεπτό, όταν του έφυγε ο Αλμπάνης από αριστερά. Ο Γκιλιέρμε υποδεχόταν πρώτος τη μπάλα από τους κεντρικούς αμυντικούς των “ερυθρόλευκων” για να κάνει παιχνίδι, ενώ την πρώτη τελική του αγώνα έκανε ο ανεβασμένος Καμαρά, με το σουτ που “έβγαλε” στο 8′ ο Τσιντώτας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς. Πίεσαν, έψαξαν το γρήγορο γκολ και το βρήκαν στο 9′. Ο Αλμπάνης θέλησε να διώξει με το κεφάλι, αλλά έδωσε στον Ελ Αραμπί. Αυτός πέρασε στον Σουντανί, εκείνος πλάσαρε και ο Σεμέδο που μπήκε στην πορεία της μπάλας έγραψε από κοντά το 1-0. Ο Πορτογάλος Ζόρζε Σόουζα περίμενε να συμβουλευτεί το VAR, δεν ήταν οφσάιντ ο Αραμπί και το τέρμα μέτρησε.

Το 2-0 με Αραμπί ακυρώθηκε με VAR

Η ΑΕΚ άρχισε να κάνει την παρουσία της αισθητή μετά το 15′. Ο Ολιβέιρα έδωσε σκληρές μάχες στη γραμμή κρούσης με Σεμέδο και Αβραάμ, ενώ στο 16′ υποχρέωσε τον συμπατριώτη του Σα να διώξει σε κόρνερ, έχοντας νικήσει νωρίτερα τον Αβραάμ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού νικήθηκε λίγο αργότερα, στο 21′, από τον Λιβάγια. Ο Κροάτης πέρασε στον Ολιβέιρα, αυτός σούταρε, αλλά ο Σα έδιωξε και πάλι. Στο 26′ οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε κατόπιν χρήσης του VAR. Ο Καμαρά έκανε εντυπωσιακό ψαλιδάκι, ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Βράνιες, πλάσαρε εύστοχα, αλλά ο Πορτογάλος ρέφερι αφού τσέκαρε το μόνιτορ, έκρινε ότι ο Γκιλιέρμε είχε πάρει τη μπάλα με το χέρι, για να φτάσει αυτή στον Καμαρά. Το 2-0 δεν ήρθε λοιπόν και η ΑΕΚ παρέμεινε στο ματς.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Τσιμίκας άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και να κάνει κούρσες από αριστερά, σε αντίθεση με τον Ομάρ που έμενε περισσότερο πίσω. Το πρώτο μισό δεν είχε αρκετό “καθαρό” χρόνο ποδοσφαίρου, λόγω των δύο στιγμών του VAR, λόγω φάουλ και διακοπών. Ούτε όμως και κλασικές ευκαιρίες. Ο Μπουχαλάκης άλλαζε ωραία το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων”, ενώ ο Καμαρά ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες. Στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες πίεσαν για δεύτερο γκολ, κέρδισαν απανωτά κόρνερ, αλλά το πρέσινγκ δεν καρποφόρησε. Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε την πρωτοβουλία, σε 2-3 στιγμές θα μπορούσαν οι “ερυθρόλευκοι” να συνεννοηθούν καλύτερα, ενώ η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές, αλλά μέχρι εκεί.

Βγήκε μπροστά η ΑΕΚ

Κωστένογλου και Μαρτίνς δεν προχώρησαν σε αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Καμαρά απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό βράδυ με την καταπληκτική πάσα που πέρασε στον Ομάρ, το σου του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και ο Κωστένογλου ήταν έξαλλος από τον πάγκο, βλέποντας πράγματα που δεν του άρεσαν. Στο 58′ έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας στον αγώνα τον Σιμάο αντί του Γαλανόπουλου. Η απάντηση του Μαρτίνς ήταν η είσοδος του Μασούρα, με τον Σουντανί να περνά εκτός. Ο Αλγερινός αυτή τη φορά έκανε καλό παιχνίδι. Όλα ήταν ανοιχτά στο ματς. Στο 61′ οι “ερυθρόλευκοι” φώναξαν για πέναλτι, όταν ο Βράνιες έριξε στην περιοχή τον Ελ Αραμπί. Η ΑΕΚ δεν κλεινόταν στην περιοχή της. Προσπάθησε να βάλει κάτω τη μπάλα και να παράξει ευκαιρίες. Στο 62′ ο Σιμάο σούταρε άουτ, το ίδιο και ο Βέρντε στο 67′ λίγο μετά την είσοδό του στο ματς.

Ο Καμαρά κάνει το 2-0 και τελειώνει το ματς (φωτό: Intimesports)

Ο κορυφαίος “ερυθρόλευκος” ήταν ο Καμαρά, που με αστείρευτες δυνάμεις έδωσε λύσεις στον άξονα, ενώ φλέρταρε και με το γκολ, όταν στο 69′ το σουτ που έκανε έδιωξε σε κόρνερ ο Τσιντώντας, πέφτοντας στη γωνία του. Από το 70′ και μετά το παιχνίδι είχε γίνει… ροντέο. Η μπάλα πάνω – κάτω. Η Ένωση  πήρε μέτρα, θέλοντας να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ελ Αραμπί είχε κουραστεί και ο Μαρτίνς πέρασε στη θέση του τον Γκερέρο, ενώ ο Κωστένογλου άλλαξε τη διάταξη των “κιτρινόμαυρων” σε 4-4-2 με την είσοδο του Γιακουμάκη αντί του Αλμπάνη στο 72′ (Λιβάγια – Βέρντε στα άκρα).

Ο Καμαρά τέλειωσε το ματς

Την ώρα που η ΑΕΚ έκανε πιο επιθετικό το σχήμα της, ο Ολυμπιακός «χτύπησε» με τον MVP του. Ο Καμαρά στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, σε μία από τις καλύτερές του με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων” έγραψε το 2-0 στο 77′ με ένα απίθανο σουτ έξω από την περιοχή, ύστερα από πάσα του Ποντένσε. Καταπληκτικό τέρμα από τον διεθνή μέσο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πια να ανέβουν Γολγοθά με δύο γκολ στην πλάτη. Για την ακρίβεια, όλα είχαν κριθεί μετά το 2-0. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ο Ολυμπιακός είχε “καθαρίσει” το ματς. Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης έκαναν ντρίμπλες στη μεσαία γραμμή που ξεσήκωναν τον κόσμο, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγάλουν αντίδραση, αλλά ανεπιτυχώς. Ο Μαρτίνς έβαλε στον αγώνα και τον Λοβέρα στο 89′ αντί του Μπουχαλάκη. Μέχρι το 94′ δεν άλλαξε κάτι. Οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν δίκαια τη νίκη, σε ένα παιχνίδι το οποίο κατέκτησαν γιατί ήταν πιο ποιοτική ομάδα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...