359
Στο νεκροταφείο της πόλης υπάρχουν τάφοι παιδιών που πολλοί θεωρούν ότι είναι θύματα σατανιστών και παιδόφιλων | CreativeProtagon

Ολλανδική πόλη μήνυσε το Twitter για θεωρίες περί σατανισμού και παιδοφιλίας

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 09:55
Στο νεκροταφείο της πόλης υπάρχουν τάφοι παιδιών που πολλοί θεωρούν ότι είναι θύματα σατανιστών και παιδόφιλων
|CreativeProtagon

Ολλανδική πόλη μήνυσε το Twitter για θεωρίες περί σατανισμού και παιδοφιλίας

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 09:55

Οι τοπικές Αρχές της πόλης Bodegraven-Reeuwijk στη νότια Ολλανδία πάνε στα δικαστήρια το Twitter με την κατηγορία ότι επιτρέπει να δημοσιεύονται αναρτήσεις που διαδίδουν την ψευδή είδηση ότι εκεί, κάποτε, υπήρχε ένα σπίτι μιας ομάδας παιδεραστών που λάτρευε τον Σατανά και έκανε τελετουργίες και θυσίες στο όνομά του.

«Οι ψεύτικες αναφορές ότι το Bodegraven-Reeuwijk ήταν ο τόπος κακοποίησης και δολοφονίας παιδιών τη δεκαετία του 1980, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από τρεις άνδρες το 2020», λέει η τοπική Αυτοδιοίκηση και ζητάει από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αποσύρει ό,τι υπάρχει αναρτημένο με τέτοιο περιεχόμενο, αλλά και να μην επιτρέψει νέες αναρτήσεις που συνδέονται με τα «υποτιθέμενα γεγονότα».

Ο άνθρωπος που αρχικά κυκλοφόρησε αυτή την ιστορία έχει μεγαλώσει στην πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στη Χάγη και λέει ότι όταν ήταν παιδί είχε δει με τα ίδια του τα μάτια τα εγκλήματα, αναφέρει δημοσίευμα του BBC. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη γι’ αυτό.

Οι ιστορίες αυτές έχουν κάνει δεκάδες ανθρώπους να επισκεφτούν το νεκροταφείο της πόλης για να αφήσουν λουλούδια ή να γράψουν ένα σημείωμα στους τάφους νεκρών παιδιών, που θεωρούν ότι είναι θύματα σατανιστών και παιδόφιλων.

Ο Γενς φον ντε Μπρινκ, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Twitter, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Χάγης.

Πέρυσι, το ίδιο δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι οι άνδρες που ισχυρίζονται ότι υπήρξαν τα συμβάντα έπρεπε να «κατεβάσουν» όλα τα tweets που σχετίζονταν με αυτά. Οι «θεωρίες συνωμοσίας» όμως συνέχισαν να κυκλοφορούν.

Από την άλλη, ο Σιζ βαν ντε Σάντεν, ο συνήγορος που έχει οριστεί από τον δήμο της πόλης δήλωσε ότι το Twitter δεν έχει κάνει τίποτα από τον Ιούλιο, οπότε είχε υποβληθεί εκ νέου το αίτημα να αφαιρεθεί ό,τι είχε σχέση με «ιστορίες για αγρίους», σατανιστές και παιδόφιλους που υποτίθεται ότι έδρασαν στην περιοχή από το 1980 ως το 1990.

Ο δήμαρχος Κρίστιαν βαν ντερ Καμπ είπε ότι οι ιστορίες «έχουν προκαλέσει πολύ πόνο σε συγγενείς παιδιών που πέθαναν τότε».

Οι τρεις άνδρες που διαδίδουν τους ισχυρισμούς εκτίουν, ήδη, ποινές φυλάκισης μετά από καταδίκες για άλλες υποθέσεις που αφορούν σε απειλές θανάτου εναντίον ορισμένων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, γράφει το BBC.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...