665
Τελευταίες πρόβες για τη συνάντηση της Παρασκευής. Οι εννέα ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις μέσα από το κανάλι του ΚΠΙΣΝ |

Ολα έτοιμα για τη σύνοδο EUMED 9 – Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 23:44
Τελευταίες πρόβες για τη συνάντηση της Παρασκευής. Οι εννέα ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις μέσα από το κανάλι του ΚΠΙΣΝ
|

Ολα έτοιμα για τη σύνοδο EUMED 9 – Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 23:44

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη φιλοξενία της συνόδου των ΜED9  (τη μετεξέλιξη των Med7). Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, της Μάλτας, Ρόμπερτ Αμπέλα, της Κροατίας, Αντρέ Πλένκοβιτς, της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, καθώς και τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη (η Πορτογαλία εκπροσωπείται από τον υπουργό Εξωτερικών Aουγκούστο Σάντος Σίλβα), για να συζητήσουν για την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο – συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η σύνοδος πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία – εδικά για τη Γαλλία και τη συμμαχία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ)- μετά την ανακοίνωση του συμφώνου AUKUS που «τάραξε τα νερά» (εδώ) σε Ινδικό, Ειρηνικό και Ατλαντικό.

Οπως είναι επόμενο τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή της ΜED9 θα είναι δρακόντεια, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να τίθενται σε ισχύ στους δρόμους που οδηγούν στο ΚΠΣΝ.

Το πρόγραμμα της Συνόδου

Στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στις 14:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στις 17:00 θα αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9, στην οποία θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνετς Γιάνζα και ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας.

Στις 19:40 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 20:30 οι ηγέτες θα παρακαθήσουν σε δείπνο.

Προετοιμασίες στο ΚΠΙΣΝ

Η εξέδρα όπου οι MED9 θα κάνουν τις δηλώσεις τους, θα στηθεί μέσα στο κανάλι toy KΠΣΝ, με φόντο το επιβλητικό κτίριο της Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής που έχει σχεδιάσει ο Ρέντσο Πιάνο.

Στον χώρο έχει τοποθετηθεί ένα πανό με την επιγραφή EU MED όπως και φωτεινές επιγραφές.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων την Παρασκευή, από τις 06.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, λόγω της διάσκεψης κορυφής EuroMed 9, στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αποφάσισε η αστυνομία, για λόγους «σοβαρού κινδύνου δημόσιας ασφάλειας», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα.

Ειδικότερα απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρες 06:00 έως 24:00 της Παρασκευής, 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις κάτωθι περιοχές:

Α. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Αμαλίας και Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Όλγας – αριστερά Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου (έως τη συμβολή της με τη Χατζηγιάννη Μέξη) – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας – δεξιά Σέκερη – Σόλωνος – αριστερά Λυκαβηττού – Αμερικής – Κολοκοτρώνη – αριστερά Βουλής – δεξιά Ναυάρχου Νικοδήμου – Φλέσσα – αριστερά Τριπόδων – Λυσικράτους – Πύλη Ανδριανού.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στην Αθήνα της διάσκεψης κορυφής EuroMed 9 και των προγραμματισμένων επισκέψεων, κινήσεων και διαμονής επίσημων προσώπων στην χώρα μας για να συμμετάσχουν σε αυτή, λαμβάνοντας υπόψη και την εξαγγελθείσα συνάθροιση για την 17/09/2021 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στην προαναφερόμενη διάσκεψη από διάφορους φορείς /οργανώσεις.

Β. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Συγγρού (στο ύψος Λ. Αμφιθέας & Λ. Κατσώνη) – Λ. Κατσώνη – Επαμεινώνδα – Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα) – Λ. Απόλλωνος – Ηχούς – Λ. Αμφιθέας (έως στο ύψος της Λ. Συγγρού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» της διάσκεψης κορυφής EuroMed 9 και των προγραμματισμένων συμμετοχών σε αυτή επίσημων προσώπων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...