329
Κάποιος από αυτήν την τριάδα των Τόρηδων ίσως αντικαταστήσει την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία: Μπόρις Τζόνσον (δεξιά), Μάικλ Γκόουβ (κέντρο), Τζέρεμι Χαντ | CreativeProtagon

Οκτώ Τόρηδες ονειρεύονται την Ντάουνινγκ Στριτ 10

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2019, 09:55
Κάποιος από αυτήν την τριάδα των Τόρηδων ίσως αντικαταστήσει την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία: Μπόρις Τζόνσον (δεξιά), Μάικλ Γκόουβ (κέντρο), Τζέρεμι Χαντ
|CreativeProtagon

Οκτώ Τόρηδες ονειρεύονται την Ντάουνινγκ Στριτ 10

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2019, 09:55

Πόλεμος μνηστήρων του πρωθυπουργικού θώκου ξέσπασε στους Τόρις. Τον πυροδότησε η απόφαση της Τερέζα Μέι να παραιτηθεί μόλις υπερψηφιστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων η συμφωνία του Brexit. Η συμφωνία καταψηφίστηκε και τρίτη φορά το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου και πλέον οι εξελίξεις είναι άδηλες, ωστόσο οι δεδηλωμένες φιλοδοξίες αναζωπυρώνονται στις κρίσεις και στα αδιέξοδα.

Οι πιθανοί διάδοχοι είναι οκτώ και έχουν ήδη ξεκινήσει την «προεκλογική εκστρατεία» τους μέσα στο κόμμα τους για κάθε ενδεχόμενο.

Οπως έγραφε η Corriere della Sera πριν από την ψηφοφορία της Παρασκευής, οι Συντηρητικοί θα έχουν επιλέξει νέο πρωθυπουργό στο τέλος του Μαΐου, και αυτός θα γίνει ο νέος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ 10 τον Ιούνιο.

  • Οι αντι-ευρωπαϊστές  Μπόρις Τζόνσον και ο Μάικλ Γκόουβ θεωρούνται τα φαβορί της κούρσας. Ο πρώτος, πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην δήμαρχος Λονδίνου, είναι πληθωρικός χαρακτήρας, εκκεντρικός, με συμπάθειες στη λαϊκή κομματική βάση λόγω της  ορμητικότητάς του. Μειονεκτεί από πλευράς δημοφιλίας στους κύκλους των… συντηρητικών Συντηρητικών. Ο δεύτερος είναι ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος: ένας ευφυής, εγκεφαλικός άνθρωπος.
  • Κοντά τους, σαν λύση ανάγκης στο πρόβλημα συνοχής των Συντηρητικών, προβάλλει ως τρίτος των μνηστήρων ο Τζέρεμι Χαντ.
  • Οι «σκληροί» Τόρις θα προτιμούσαν, βέβαια, τον σούπερ ευρωσκεπτικιστή Ντόμινικ Ράαμπ λέει το ιταλικό Μέσο.
Ο Ντόμινικ Ράαμπ (Twitter)
  • Ενας πακιστανικής καταγωγής Βρετανός, μουσουλμάνος και πολύτεκνος φυσικά, βρίσκεται στην πέμπτη θέση: ο Σατζίτ Τζαβίντ.
Ο Σατζίτ Τζαβίντ (EPA/ANDY RAIN)
  • Θηλυκό τρίο κλείνει τον χορό: η Αντρεα Ζάκλιν Λίντσομ, η Πενέλοπι Μέρι Μόρντον και η Αμπερ Ογκίστα Ραντ, με την τελευταία να… βαρύνεται στο εσωκομματικό πραιτώριο με την κατηγορία της αντίστασης στο Brexit.
H Αντρεα Ζάκλιν Λίντσομ (Twitter)
H Πενέλοπι Μέρι Μόρντον (Twitter)
Η Αμπερ Ραντ (REUTERS/Hannah Mckay)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...