200
Η Εμιλι Μέιτλις και ο Νίκολας Γουάτ μιλάνε για το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση, στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του BBC | BBC Newsnight

Brexit: Είμαστε η κυβέρνηση των ζωντανών-νεκρών, λέει υπουργός της Μέι

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 14:19
Η Εμιλι Μέιτλις και ο Νίκολας Γουάτ μιλάνε για το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση, στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του BBC
|BBC Newsnight

Brexit: Είμαστε η κυβέρνηση των ζωντανών-νεκρών, λέει υπουργός της Μέι

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 14:19

Λίγες ώρες πριν την τρίτη ψηφοφορία για το Brexit, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο βρετανικό κοινοβούλιο, η ατάκα ενός υπουργού της κυβέρνησης Μέι σε έναν δημοσιογράφο του BBC καταδεικνύει το μέγεθος της σύγχυσης και της απογοήτευσης που επικρατεί, όχι μόνο στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Νίκολας Γουάτ, πολιτικός ρεπόρτερ στην εκπομπή Newsnight του BBC, ρώτησε το βράδυ της Πέμπτης έναν υπουργό, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτει, γιατί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε τη διεξαγωγή τρίτης ψηφοφορίας, την Παρασκευή, ενώ είναι σίγουρη ότι θα την χάσει.

Και ο υπουργός, φανερά απογοητευμένος και οργισμένος, απάντησε: «Ανάθεμά με και αν ξέρω! Δεν με νοιάζει πια. Είναι σαν τους ζωντανούς-νεκρούς εκεί μέσα».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «αρχιτέκτονας αυτού του χάους είναι η Τερέζα Μέι. Είναι η δική της ανικανότητα για την παραμικρή βασική ανθρώπινη συνεννόηση που μας έφερε εδώ. Το υπουργικό συμβούλιο έχει καταρρεύσει πλήρως, ο καθένας λέει τα δικά του. Αυτή δεν μας λέει τίποτα. Η μία πλευρά λέει ότι θα συμβεί αυτό. Η άλλη πλευρά λέει ότι θα συμβεί το άλλο. Και η πρωθυπουργός αποφασίζει κάτι τελείως διαφορετικό».

Ο δημοσιογράφος σχολίασε ότι, «στην κυβέρνηση επικρατεί πλήρης και απόλυτη απογοήτευση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...