251
O 50χρονος Νίκος Κοντοστάθης ή «Dr Kontos» οδηγείται στο δικαστήριο | Intime

Ποινή-μαμούθ στον «Dr Kontos»: Οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 11:27
O 50χρονος Νίκος Κοντοστάθης ή «Dr Kontos» οδηγείται στο δικαστήριο
|Intime

Ποινή-μαμούθ στον «Dr Kontos»: Οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 11:27

Eνοχος για επτά δολοφονίες, έξι απόπειρες και σωρεία κακουργημάτων κρίθηκε την Πέμπτη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 50χρονος Νίκος Κοντοστάθης ή «Dr Kontos». Ως εκ τούτου καταδικάστηκε σε οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Παράλληλα, ο ψευτογιατρός, που έπειθε καρκινοπαθείς να σταματήσουν τις θεραπείες τους για να πάρουν τα μαντζούνια του, κρίθηκε αθώος για πέντε δολοφονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας. Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους συγκατηγορουμένους του.

Οι δικαστές, πλην των ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες δύο ανήλικων παιδιών και των αποπειρών ανθρωποκτονίας, έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 50χρονο κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της κακουργηματικού βαθμού απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και ασθενών.

Ο Κοντοστάθης κρίθηκε επίσης ένοχος για αντιποίηση αρχής που αφορά το διάστημα 1.5.2020 έως 16.6.2020, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Dr Kontos» ήταν υπόλογος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά την πολυετή δράση του ως «διακεκριμένος ογκολόγος».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, επί σειρά ετών, χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, προσποιούνταν τον κορυφαίο ειδικό της Ογκολογίας και διατεινόταν ότι ουσιαστικά «είχε νικήσει τον καρκίνο» και άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας, που ο κατηγορούμενος διαβεβαίωνε ότι θα ιαθεί πλήρως.

Ο «Dr Kontos», έναντι αδρότατων αμοιβών, χορηγούσε στα θύματά του βότανα και ειδικές διατροφές ως εξελιγμένες, άκρως αποτελεσματικές θεραπείες.

Η δίκη του είχε ξεκινήσει πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...