140
Η χειραψία Μητσοτάκη - Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο του 2019 στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα | INTIMEnews

Oικονόμου: Ισως αν αλλάξει το πρόγραμμά του ο κ. Ερντογάν…

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 13:25
Η χειραψία Μητσοτάκη - Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο του 2019 στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα
|INTIMEnews

Oικονόμου: Ισως αν αλλάξει το πρόγραμμά του ο κ. Ερντογάν…

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 13:25

Ο Ερντογάν μπορεί να βιάστηκε να προαναγγείλει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη –κατόπιν μάλιστα αιτήματος της ελληνικής πλευράς– στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το διπλωματικό «πυροτέχνημα» έσβησε όμως γρήγορα, καθώς πολύ απλά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη δεν συμπίπτει με αυτό του τούρκου προέδρου της Τουρκίας.

Αυτό άλλωστε σημείωναν και κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας γιατί δεν είναι εφικτή μία τέτοια συνάντηση, πόσω μάλλον γιατί δεν θα μπορούσε να είχε υποβληθεί ένα τέτοιο αίτημα από ελληνικής πλευράς, όπως ψευδώς επιχείρησε να παρουσιάσει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Και τη Δευτέρα, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, η Αθήνα έριξε το γάντι στον τούρκο πρόεδρο:

Αν ο κ. Ερντογάν αλλάξει το πρόγραμμά του παρατείνοντας την παραμονή του στη Νέα Υόρκη και ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τότε το θέμα θα εξεταστεί διπλωματικά και «φαντάζομαι ότι θα απαντηθεί θετικά», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...