421
Στο ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος εξέφρασε ανοικτά τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τον κ. Ελπιδοφόρο | INTIMEnews

Οικονόμου: Ενοχλημένη η κυβέρνηση από τον Ελπιδοφόρο

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 15:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/09/2021, 20:25
Στο ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος εξέφρασε ανοικτά τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τον κ. Ελπιδοφόρο
|INTIMEnews

Οικονόμου: Ενοχλημένη η κυβέρνηση από τον Ελπιδοφόρο

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 15:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/09/2021, 20:25

Την ενόχληση της κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τη μαριονέτα του στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, Ερσίν Τατάρ, εξέφρασε ανοικτά, στο μπρίφινγκ της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Μας ενόχλησε η κίνησή του. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της», είπε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο έρχεται μία ημερα πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη, κατά την ξενάγησή του στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου που ανοικοδομήθηκε μετά την καταστραφή της εκκλησίας στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτημα για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου (με δεδομένο ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε το δικό του τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο), ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να πει ότι το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι ρευστό και υπό συνεχή διαμόρφωση και θα ακολουθήσει ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης αναμενόταν να ξεναγηθεί από τον κ. Ελπιδοφόρο την Παρασκευή στο Ground Zero της Νέας Υόρκης, αλλά και στη νέα εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία είχε καταστραφεί από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Διπλωματικές πηγές, πάντως, σχολίαζαν ότι ο κ. Ελπιδοφόρος «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη διάσταση του ατοπήματός του». Και ήδη, κατά τις ίδιες πάντα πηγές, έχει ενημερωθεί ότι θα προσφωνήσει τον Πρωθυπουργό, αλλά καλό θα ήταν να μην παρίσταται σε εκδηλώσεις της κυπριακής παροικίας, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις.

Κατρούγκαλος: «Δεν είναι υφυπουργός ο Ελπιδοφόρος»

Τα όσα δήλωσε ο κ. Οικονόμου δεν πέρασαν χωρίς αντιδράσεις. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι θεωρεί ανοίκειο και αντιθεσμικό το ύφος της κριτικής της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Αμερικής. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha98,9, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε πως ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι ούτε υφυπουργός του κ. Μητσοτάκη ούτε στην δούλεψη της οικογένειας του.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ασκηθεί κριτική σε ενέργειες της Εκκλησίας, σε τομείς δράσης της που επικαλύπτονται με την πολιτική, αυτή πρέπει όμως να είναι πάντα συγκεκριμένη και όχι αφοριστική. Επί του προκειμένου», συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος, «δεν θεωρώ προβληματικό να συναντώνται οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με εκπροσώπους της Τουρκικής Πολιτείας, για να προωθούν τα θρησκευτικά συμφέροντα της Ορθοδοξίας ή για ανάλογα πνευματικά θέματα.

Πρόβλημα, πράγματι, δημιούργησε η συνύπαρξη του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής με τον ηγέτη του ψευδοκράτους κ. Τατάρ, για το θέμα αυτό όμως ο κ. Ελπιδοφόρος εξήγησε ότι αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του και δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτή».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...