422
Η Πηγή Δεβετζή πανηγυρίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Δεν μπορούσε να το χαρεί | ΙΝΤΙΜΕ

Καταγγελία-σοκ από την Πηγή Δεβετζή: Παράγοντας κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 15:00
Η Πηγή Δεβετζή πανηγυρίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Δεν μπορούσε να το χαρεί
|ΙΝΤΙΜΕ

Καταγγελία-σοκ από την Πηγή Δεβετζή: Παράγοντας κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 15:00

Δέκα μήνες μετά την αποκάλυψη της χρυσής Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική βία που είχε υποστεί όταν ήταν νεότερη –μια καταγγελία που λειτούργησε ως αφύπνιση για το ελληνικό κίνημα #MeToo– μια νέα καταγγελία από αθλήτρια, και πάλι Ολυμπιονίκη, έρχεται να καταδείξει ότι κάτι πολύ σκοτεινό υπήρχε στον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού. Θύμα αυτή τη φορά εμφανίζεται η ασημένια Ολυμπιονίκης του άλματος τριπλούν το 2004, Πηγή Δεβετζή, η οποία υποστήριξε ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο ξεκίνημα της καριέρας της.

«Εχω να σου πω κάτι που δεν το έχω πει ποτέ στη ζωή μου. Το είχα μέσα μου πάρα πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια το εξομολογήθηκα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας», είπε η κυρία Δεβετζή στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha.

Και συνέχισε:

«Έχω κι εγώ μια κακοποιητική εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού. Παράγοντας του αθλητισμού, όχι από τον στίβο, όταν είχα κατέβει στην Αθήνα, ένα κορίτσι από την επαρχία, που δεν είχα την πονηράδα να σκεφτώ ότι θα με πλησιάσει κάποιος για να εκμεταλλευτεί κάτι από εμένα.

Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο τότε και μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήταν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη, αλλά δεν είχα τις εμπειρίες, ήμουν ακόμα κορίτσι, δεν ήμουν γυναίκα. Μου έταξε μεγάλη ζωή, να με πάρει από το ΟΑΚΑ, να μου νοικιάσει σπίτι. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου.

Μια μέρα με είχε καλέσει στο γραφείο του να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Ευτυχώς με βοήθησε ο Θεός και χτύπησε το τηλέφωνό του και προσπάθησα να ξεφύγω.

Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, είχα παγώσει. Το έχω βιώσει όλο αυτό σε άσχημο βαθμό και πού να το πω; Ήταν παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα ήταν επειδή σεβάστηκα τα παιδιά του και τίποτα άλλο.

Αυτόν τον συναντούσα συνέχεια. Τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Τον συναντούσα και έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου. Είπα ότι δεν με θέλουν οι προπονητές και θα γυρίσω πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας για το αν έψαξε το ενδεχόμενο ο ίδιος άνθρωπος να έκανε κάτι αντίστοιχο σε άλλα κορίτσια, απάντησε:

«Δεν έψαξα ποτέ. Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Πολλά χρόνια λέω πρέπει να μιλήσω. Τελικά εξαφανίστηκα και πήγα σε μοναστήρι. Οχι για πολύ καιρό, βρήκα πνευματικούς και μίλησα. Εκανα προσευχή. Πριν από δύο χρόνια πήγα στα Ιεροσόλυμα, έπεσα πάνω στον Πανάγιο Τάφο, είπα συγχώρεσε τον και βοήθησέ με να προχωρήσω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News