277
Η συνάντηση Ελπιδοφόρου - Μητσοτάκη θα γίνει κανονικά, με ξενάγηση του Πρωθυπουργού από τον Αρχιεπίσκοπο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero | INTIMEnews

Τι απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για τις φωτογραφίες με Ερντογάν και Τατάρ στο «Τουρκικό Σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 12:47
Η συνάντηση Ελπιδοφόρου - Μητσοτάκη θα γίνει κανονικά, με ξενάγηση του Πρωθυπουργού από τον Αρχιεπίσκοπο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero
|INTIMEnews

Τι απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για τις φωτογραφίες με Ερντογάν και Τατάρ στο «Τουρκικό Σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 12:47

Μέσω κύκλων ήρθαν οι… εξηγήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την παρουσία του πλάι πλάι με τους εκπροσώπους του Αττίλα στην Κύπρο κατά την τελετή εγκαινίων για το «Τουρκικό Σπίτι» στη Νέα Υόρκη.

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό του για την απόφαση να παρευρεθεί στα εγκαίνια του τουρκικού ουρανοξύστη, παρά τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις που του έκαναν διά της διπλωματικής οδού, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος υποστηρίζει αρχικά ότι όταν δέχθηκε την επίσημη πρόσκληση από τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας, ο ίδιος δεν γνώριζε ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι… (σ.σ. εννοώντας τον επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων και «μαριονέτα» του Ερντογάν στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, Ερσίν Τατάρ).

Η πρόσκληση έγινε δεκτή, εξηγούσαν κύκλοι του Αρχιεπισκόπου, γιατί αυτή είναι η συνολική προσέγγιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο ίδιος ο κ. Ελπιδοφόρος είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, χωρίς να αποσαφηνίζεται, πάντως, αν για το συγκεκριμένο θέμα υπήρχε προηγούμενη συνεννόηση με το Φανάρι.

Η γραμμή ωστόσο είναι αυτή –σημειώνεται–, να είναι, δηλαδή, παρούσα η Αρχιεπισκοπή σε φόρουμ όπου παρίσταται η πολιτική ηγεσία για εθνικούς λόγους και προστασίας του θεσμικού ρόλου τού Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαχρονικά, εξάλλου, υπενθύμιζαν οι ίδιες πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τίθεται υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών, όπως έκανε με το θέμα της Αγια-Σοφιάς και της Μονής της Χώρας, όταν δέχθηκε επικρίσεις από μερίδα τού τουρκικού Τύπου, και βέβαια έχει πρωτοστατήσει για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και τη διεθνοποίηση του ζητήματος.

Συνομιλητές του κ. Ελπιδοφόρου, τέλος, επιβεβαίωσαν ότι παρά τα όσα υποστήριζε μερίδα του Τύπου στην Ελλάδα, η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει κανονικά και θα τον ξεναγήσει στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου που ανοικοδομήθηκε στο «Σημείο Μηδέν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...