471
Ο Κωστής Χατζηδάκης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Χατζηδάκης: Eρχεται φορονομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 11:46
Ο Κωστής Χατζηδάκης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Χατζηδάκης: Eρχεται φορονομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 11:46

Nέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών προανήγγειλε μιλώντας την Παρασκευή, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες και στην επεξεργασία του ρόλο θα παίξει και η ΑΑΔΕ με διασταυρώσεις που θα διευρυνθούν. Τελικός στόχος, υπογράμμισε ο υπουργός, είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια…

«Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους», παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι πάνω από το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από αυτό του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ο υπουργός αναγνώρισε ότι «πρέπει να γίνουν πάρα πολλά», αλλά «έχουν γίνει και κάποια πράγματα», κυρίως με την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Οπως είπε, η κυβέρνηση έχει στα σκαριά δέκα μέτρα, τα οποία παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, με προσανατολισμό τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για ελέγχους και συναλλαγές, και τον περιορισμό των μετρητών.

Οσον αφορά τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024, καθώς και ότι θα γίνει υποχρεωτικό το mydata.

Για την ακρίβεια, ο υπουργός σημείωσε πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα, με μία σειρά από γεγονότα να έχουν αλλάξει τον κύκλο της διεθνούς οικονομίας.

Μεσοσταθμικά –είπε– η Ελλάδα στον πληθωρισμό κινείται κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ωστόσο στα τρόφιμα η ακρίβεια επιμένει, γι’ αυτό και ανακοινώθηκαν τέσσερα πρόσθετα μέτρα από τον Κώστα Σκρέκα.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, είναι εντολή του Πρωθυπουργού «να ασχοληθούμε με τον πιο συστηματικό τρόπο» με το θέμα της ακρίβειας.

Ουδείς εκ των υποψηφίων στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απειλήσει τον Μητσοτάκη

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης κλήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον αλληλοσπαραγμό στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

«Η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει το βαθύτατο πρόβλημα που έχει αυτό το κόμμα. Οι ψηφοφόροι, τα στελέχη που πάνε και ψηφίζουν είναι σε ένα σοκ με την κατάρρευση που υπήρχε στις εκλογές, αναζητούν κάτι καινούριο, γι’ αυτό διάλεξαν τους δύο νεότερους υποψηφίους», σχολίασε ο υπουργός.

«Από τη μία –πρόσθεσε– έχουμε τη συνέχιση του μοντέλου Τσίπρα, με την Εφη Αχτσιόγλου, που τους έφερε μέχρι εδώ, και από την άλλη έχουμε κάτι διαφορετικό και εξωτικό, θα μπορούσε να πει κανείς, με χαρακτηριστικά που γεννούν ερωτήματα.

»Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά. Εμείς παρακολουθούμε απέξω» είπε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κυβέρνηση εφησυχάζει».

Ερωτηθείς, τέλος, ποιος από τους δύο υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απειλήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε πως «ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπορεί να απειλήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο η αλαζονεία, η αυταρέσκεια και η μη ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών θα μπορούσε…», κατέληξε στην απάντησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...