312
Το λογότυπο των Anonymous Greece | Facebook

Οι Anonymous Greece χτύπησαν ξανά την Τράπεζα της Ελλάδος

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2017, 22:09
Το λογότυπο των Anonymous Greece
|Facebook

Οι Anonymous Greece χτύπησαν ξανά την Τράπεζα της Ελλάδος

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2017, 22:09

Ξαναχτύπησαν οι Anonymous Greece, οι οποίοι -μια ημέρα μετά την ανάρτηση εγγράφων της Τραπέζης της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών στο Διαδίκτυο- ισχυρίστηκαν την Τετάρτη ότι πραγματοποίησαν νέα επίθεση στα συστήματα της ΤτΕ.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, οι Anonymous ανέφεραν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις «ειρωνίες της Τράπεζας της Ελλάδος».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών την Τρίτη, η ΤτΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι τα αρχεία ήταν δημόσια. «Ανθρακες ο θησαυρός» ανέφερε η ανακοίνωση της τράπεζας χαρακτηριστικά.

«Είμαστε Χακτιβιστές και όχι εγκληματίες! Υποστηρίζουμε τον ελληνικό λαό. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ μαζί τους! Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι ειρωνίες της είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί Botnet attack στα συστήματα της. Τα χτυπήματα επηρεάζουν τα συστήματα και λιγότερο το site. #AnonymousGreece».

tte_0

Σε νεότερη ανάρτησή τους, με διαφορά λίγων λεπτών, ανέφεραν πως «ό,τι και να προσπαθείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις επιθέσεις, εμείς θα βρίσκουμε τον τρόπο να σας χτυπάμε! Στηρίζουμε τους έλληνες πολίτες και σας περνάμε το δικό μας μήνυμα! Αυτός είναι ο τρόπος μας για να σας δείξουμε ότι διαφωνούμε σε κάποια πράγματα! Είμαστε ακτιβιστές, χακτιβιστές και δρούμε μέσα από το Διαδίκτυο! #AnonymousGreece».

anonymous2

Οι χρήστες μπορούσαν την ίδια ημέρα να μπουν στην ιστοσελίδα της ΤτΕ αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, σημειώνονταν καθυστερήσεις.

Αρχικά, δεν υπήρχε κάποια επίσημη αντίδραση από την Τράπεζα της Ελλάδος που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την νέα επίθεση.

Τι είναι το botnet

Ως botnet ορίζεται ένα δίκτυο υπολογιστών, το οποίο ελέγχεται εξ αποστάσεως από τον λεγόμενο botmaster χωρίς τη γνώση ή την έγκριση των κατόχων των μεμονωμένων υπολογιστών. Οι υπολογιστές που είναι μέλη του δικτύου αυτού ονομάζονται «ζόμπι». Το δίκτυο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς και ανάλογα με τον αριθμό των υπολογιστών που είναι μέλη του δικτύου, να εξαπολύσουν της λεγόμενες επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...