472
Ο Κώστας Βαξεβάνης, εκφραστής του «συστήματος Παππά», ανέλαβε και τον «ενοχλητικό σύντροφο» Φίλη που πήρε αποστάσεις από τη μεθοδευμένη επίθεση στον Κώστα Σημίτη | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Ο Βαξεβάνης «τα ψάλλει» στον Φίλη για τη στήριξη στον Σημίτη

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 16:27
Ο Κώστας Βαξεβάνης, εκφραστής του «συστήματος Παππά», ανέλαβε και τον «ενοχλητικό σύντροφο» Φίλη που πήρε αποστάσεις από τη μεθοδευμένη επίθεση στον Κώστα Σημίτη
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Ο Βαξεβάνης «τα ψάλλει» στον Φίλη για τη στήριξη στον Σημίτη

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 16:27

«Πιστεύω ότι η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής για έλεγχο στους λογαριασμούς του κ. Σημίτη έχει στοιχεία υπερβολής και είμαι βέβαιος, με βάση τη δημόσια εικόνα του, ότι τίποτα το επιλήψιμο δεν υπάρχει. Άλλο οι πολιτικές διαφωνίες με τον κ. Σημίτη και οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες του για τους υπερεξοπλισμούς και τα “έργα” υπουργών του, άλλο η αμφισβήτηση της προσωπικής εντιμότητας και ακεραιότητάς του».

Η ανωτέρω δήλωση δεν ανήκει σε κάποιο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, ούτε σε κάποιον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε έναν (πρώην υπουργό) του ΣΥΡΙΖΑ: τον Νίκο Φίλη.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», o πρώην υπουργός Παιδείας διαχώρισε ευθαρσώς τη θέση του από την κεντρική γραμμή ενοχοποίησης του πρώην Pρωθυπουργού την οποία με επιμονή υπηρετεί εδώ και ημέρες η ομάδα Μαξίμου.

Η διαφοροποίηση αυτή ωστόσο, δεν ήχησε καλά ούτε στα υπόγεια της πρωθυπουργικής βίλας της Ηρώδου Αττικού, ούτε στην Κουμουνδούρου και αμέσως υπήρξε η… δέουσα απάντηση.

Αυτός που επιστρατεύθηκε για να τραβήξει το αφτί στον θρασύ Φίλη, δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Βαξεβάνη που συχνά πυκνά αναλαμβάνει με ιδιαίτερο ζήλο ανάλογες αποστολές, ως γνήσιος εκφραστής του «συστήματος Παππά»

Σε άρθρο του στο «Documento», υπό τον (προφανή) τίτλο «Σημίτης αθώος με φιλική συμμετοχή Φίλη», ο κ. Βαξεβάνης περνάει αμέσως στην επίθεση κατά του «ενοχλητικού συντρόφου» Φίλη, τον οποίο και χαρακτηρίζει ως «σημιτικότερο» των πιο ένθερμων οπαδών του πρώην πρωθυπουργού, «σε βαθμό μάλιστα», όπως αναφέρει, «να δηλώνει πως οι πρακτικές της Δικαιοσύνης, ανάμεσα στις οποίες είναι και η εντολή για άνοιγμα λογαριασμών της οικογένειας Σημίτη, είναι υπερβολικές».

Στη συνέχεια πιάνει ένα – ένα τα σημεία της επιχειρηματολογίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία υπερβολής που εμπεριέχει η ενορχηστρωμένη επίθεση στον Κώστα Σημίτη, αμφισβητώντας επίμονα την ακεραιότητα του πρώην πρωθυπουργού που δεν πρέπει -όπως λέει- να θεωρείται δεδομένη.

«Το θέμα δεν είναι δικαστικό αλλά πολιτικό σε ό,τι αφορά το Νίκο Φίλη. Η μία του πλευρά αφορά την ανάγκη που νοιώθει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τώρα τον Σημίτη και να αποδυναμώσει τη Δικαιοσύνη, την ώρα που ΚΙΝΑΛ και ΝΔ, προσπαθούν να δώσουν την εικόνα μιας ακόμη σκευωρίας. Και ναι μεν αυτοί έχουν λόγους και μάλιστα ενοχής, αλλά ο Νίκος Φίλης ποιο λόγο έχει;» διερωτάται με νόημα ο πιο αφοσιωμένος εκφραστής του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορεί για τον Φίλη, από τότε που έπαψε να είναι υπουργός, κάθε κυβερνητική απόφαση να είναι άξια κριτικής, αλλά η έρευνα για τον Σημίτη να είναι καθ υπερβολή», παρατηρεί χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής, αλλά ακριβώς το αντίθετο: η προσπάθεια να πολιτικοποιηθούν ποινικά θέματα και να γλιτώσουν οι υπεύθυνοι, στην οποία συμμετέχει και ο «σύντροφος» Φίλης, σε μία στάση που, όπως σπεύδει να σημειώσει, δεν προέρχεται από ελλιπή πληροφόρηση.

Ολα για όλα, δηλαδή, «για να πλήξουμε τον Σημίτη» και ας υπάρχουν ενστάσεις  ακόμα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για τις μεθόδους που ακολουθούνται. Γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...