305
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία του εμφάνιση στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕnews

O Tσίπρας ζητεί απομάκρυνση Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 17:27
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία του εμφάνιση στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕnews

O Tσίπρας ζητεί απομάκρυνση Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 17:27

Τον καλύτερο ίσως τρόπο για να παραμείνει στη θέση της -ενόψει και του επικείμενου, όπως λέγεται, ανασχηματισμού- εξασφάλισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά τη δημόσια αξίωση του Αλέξη Τσίπρα για την απομάκρυνσή της από την ηγεσία του υπουργείου.

Αφορμή για το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν άλλη από την επίμαχη τροπολογία (εδώ) για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων κολεγίων τριετούς φοίτησης.

Το… διπλό αίτημα Τσίπρα ήρθε σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε για το θέμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εύλογες» και «δίκαιες» τις σφοδρές αντιδράσεις των επιστημόνων για την εν λόγω τροπολογία.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αντισυνταγματική νυχτερινή τροπολογία, με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ, με αυτά αποφοίτων κολεγίων τριετούς φοίτησης», καθώς  και για «σκανδαλώδη τροπολογία-δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος της δημόσιας Παιδείας και δεκάδων χιλιάδων μηχανικών και οικονομολόγων, αποφοίτων ΑΕΙ.

Κάλεσε μάλιστα μηχανικούς και οικονομολόγους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και στο ίδιο πλαίσιο χαρακτήρισε μονόδρομο την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και η απομάκρυνση της κυρίας Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας.

Ετσι μετά τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει πρόταση μομφής, και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τον οποίο πρότεινε την αντικατάστασή του από την καθηγήτρια Αθηνά Λινού, ο Αλέξης Τσίπρας «τα βάζει» με ένα ακόμη στέλεχος της κυβέρνησης, την Νίκη Κεραμέως, η οποία εσχάτως «ενοχλεί» το ακροατήριό του, με τις νομοθετικές της παρεμβάσεις.

Μένει να φανεί αν το νέο αίτημα καθαίρεσης υπουργού της κυβέρνησης από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τις δύο προηγούμενες φορές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...