374
Ο Αλέξης Τσίπρας εμβολιαζόμενος | CreativeProtagon/SOOC/Pool

Ετσι θα γίνει ελκυστικός ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 29 Δεκεμβρίου 2020, 20:00
Ο Αλέξης Τσίπρας εμβολιαζόμενος
|CreativeProtagon/SOOC/Pool

Ετσι θα γίνει ελκυστικός ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 29 Δεκεμβρίου 2020, 20:00

Σύμφωνα με τα όσα διακινούνται από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ελκυστικό.

Είναι ένα πρώτο βήμα προόδου αυτό: προϋποθέτει την παραδοχή ότι το κόμμα δεν είναι ελκυστικό. Έστω και αν η πολιτική δεν είναι καλλιστεία, φαίνεται ότι κάποιοι, κάπου, κάπως, κάτι άρχισαν να καταλαβαίνουν. Το τι ακριβώς, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Όσο όμως υποτίθεται ότι στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν μία εκστρατεία γοητείας των πολιτών, συμπεριφέρονται εντελώς αντιφατικά. Από την αντιπολίτευση της πανδημίας, έχουν περάσει στην αντιπολίτευση του εμβολίου. Πώς ακριβώς το σκέφτηκαν, άγνωστο.

Ο Τσίπρας πήγε να κάνει το εμβόλιο της Covid-19, το έκανε, φορώντας και αυτός μπλουζάκι, όπως όλοι οι άλλοι, σήκωσε όμως κουρνιαχτό, λέγοντας ότι δεν θέλει κάμερες για να μην γίνει μέρος του επικοινωνιακού σόου. Και ξεχνώντας ότι πριν από μερικές εβδομάδες μιλούσε για ένα εμβόλιο που δεν έχει καν ανακαλυφθεί…

Καλώς ή κακώς όμως, για ένα εξ ορισμού επικοινωνιακό σόου πρόκειται, ώστε να καθησυχαστούν οι πολίτες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του εμβολίου. Οπότε, τι ακριβώς μπορεί να είχε στο μυαλό του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετέχοντας σε αυτό, αλλά και καταγγέλλοντάς το; Μήπως θεωρεί ότι μας έκανε και χάρη επειδή εμβολιάστηκε;

Έπειτα, έχοντας ο ίδιος κάνει σε προνομιακή σειρά το εμβόλιο, συνεχίζει να καταγγέλλει την κυβέρνηση για… ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς. Εννοεί τους κρατικούς και κυβερνητικούς λειτουργούς που αποφασίστηκε να εμβολιαστούν με την πρώτη παρτίδα, πάνω-κάτω 100 άτομα. Και υποστηρίζει ότι αυτά θα τα στερηθούν οι υγειονομικοί ή οι ομάδες υψηλού κινδύνου, κάτι που δεν ισχύει. Και μιλάει πάλι για ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις γιατρών κλπ.

Κάνει δε ένα βήμα περαιτέρω, γράφοντας στο Facebook αυτά: «Με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δεν γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του».

Τι άλλο χρειάζεται για να βεβαιωθεί και ο πλέον επιεικής απέναντι στον κ. Τσίπρα, ότι η πολιτική του επένδυση για μία ακόμη φορά είναι στον όλεθρο και την καταστροφή; Μιλάει με αριθμούς θανάτων και σε μία ακραία έκφραση λαϊκισμού, επιχειρεί να καταστήσει τον Μητσοτάκη υπεύθυνο γι’ αυτούς.

Θα υπάρξει συνέχεια σε αυτά, είναι βέβαιο.

Μόνο που έτσι, δεν γίνεται ελκυστικό κανένα κόμμα και κανένας αρχηγός. Φαίνεται απλώς πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι και πόσο περιορισμένα τα πολιτικά του εφόδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News