501
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κρυονέρι το πρωί της Παρασκευής | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Τσίπρας στο Κρυονέρι – διαμαρτυρόμενος για την απουσία εναέριων μέσων

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 15:29
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κρυονέρι το πρωί της Παρασκευής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Τσίπρας στο Κρυονέρι – διαμαρτυρόμενος για την απουσία εναέριων μέσων

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 15:29

Εκκληση να εισακουστούν οι καταγγελίες των κατοίκων από το πρωί της Παρασκευής για έλλειψη πτητικών μέσων στο Κρυονέρι απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, όπου συνεχίζει να μαίνεται εκτός ελέγχου η πυρκαγιά. Αμφισβήτησε με λίγα λόγια, δηλαδή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής και τη διάχυση των μέσων στα δεκάδες πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει ανά την επικράτεια.

Οπως ανέφεραν «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες και επικαλέστηκε για το σχετικό ενημερωτικό τηλεγράφημα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την επίσκεψή του στο Κρυονέρι, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για τις καταστροφές που είχε προκαλέσει ως εκείνη την ώρα η πυρκαγιά στην περιοχή από τον δήμαρχο Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ένδεια ικανού αριθμού πτητικών μέσων, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς, όπως μετέφεραν οι ίδιες «πηγές».

Επίσης, κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν στο σημείο, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απουσία εναέριων μέσων, καθώς όπως υποστήριξαν μόνο με ρίψεις από αεροσκάφη ή ελικόπτερα θα μπορούσαν να περιοριστούν οι επικίνδυνες όπως αποδεικνύονται αναζωπυρώσεις. «Ένα αεροπλάνο, δεν βλέπετε, δεν έχει περάσει τίποτα. Καίγονται τα σπίτια μας», σημείωσε χαρακτηριστικά πολίτης σε βίντεο από την επίσκεψη.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με εθελοντές και πυροσβέστες και τους ευχαρίστησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν εδώ και τόσες μέρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Όπως επεσήμαναν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο Κρυονέρι σε μία κρίσιμη στιγμή, όπου δύο μικρές εστίες φωτιάς που έκαιγαν από το πρωί εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον οικισμό, με μία ελαφριά ενίσχυση των ανέμων, αναζωπυρώθηκαν και δημιούργησαν ένα μεγάλο μέτωπο που κατευθυνόταν προς τα πρώτα σπίτια, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν όλοι να εκκενώσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είχε μέχρι αργά τη νύχτα συσκέψεις με συνεργάτες και αρμόδιους τομεάρχες τού ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των πυρκαγιών και τις δράσεις του κόμματος. Μετά την αυτοψία του στο Κρυονέρι, ο κ. Τσίπρας έσπευσε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου με συνεργάτες του, για να έχει, όπως ειπώθηκε, διαρκή ενημέρωση για την πορεία των μετώπων.

Τσίπρας: Να στηρίξουμε όσους δίνουν τη μάχη, όσους δοκιμάζονται και χάνουν τους κόπους μιας ζωής

«Τούτες τις κρίσιμες τραγικές στιγμές, η θλίψη και η οργή, δικαιολογημένα, διαπερνούν τα συναισθήματα όλων μας. Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες γι’ αυτό που ζούμε. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα της απόδοσής τους», ανέφερε αργότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική δήλωσή του.

«Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές. Μια ιστορικών διαστάσεων καταστροφή συντελείται μπροστά στα μάτια μας. Ανθρωποι κινδυνεύουν. Δάση, σπίτια και επιχειρήσεις, οι κόποι μιας ζωής παραδίνονται στη μανία της φωτιάς», τόνισε κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «η κλιματική αλλαγή είναι η βασική αιτία. Είναι εδώ, ως καταστροφική συνθήκη, αλλά όχι ως δικαιολογία».

Όπως σημείωσε, «απαιτεί περίσκεψη, και νέες προσεγγίσεις η αντιμετώπιση της, αλλά κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύβεται πίσω της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...