248
Οι τραμπούκοι που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο κρατούσαν σημαίες του Τραμπ, ήταν αναγνωρισμένα μέλη των Proud Boys, αλλά ο πρόεδρος λέει ότι το έκαναν Antifa | REUTERS/Mike Theiler

Ο Τραμπ λέει τώρα ότι την εισβολή στο Καπιτώλιο την έκαναν… ακροαριστεροί!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 07:48
Οι τραμπούκοι που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο κρατούσαν σημαίες του Τραμπ, ήταν αναγνωρισμένα μέλη των Proud Boys, αλλά ο πρόεδρος λέει ότι το έκαναν Antifa
|REUTERS/Mike Theiler

Ο Τραμπ λέει τώρα ότι την εισβολή στο Καπιτώλιο την έκαναν… ακροαριστεροί!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 07:48

O Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει τα πάντα ως τώρα, από την επιστήμη και την κλιματική αλλαγή ως τα εκλογικά αποτελέσματα. Γιατί να μην αμφισβητήσει —τώρα μάλιστα που αντιμετωπίζει και νομικές περιπέτειες, ακόμα και καθαίρεση— ότι την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο την έκαναν δικοί του οπαδοί;

Ο Τραμπ λοιπόν το έκανε και αυτό, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ιστότοπος Axios: ο απερχόμενος πρόεδρος ισχυρίστηκε, κατ’ ιδίαν και όχι δημοσίως πάντως, ότι μέλη του αντιφασιστικού κινήματος των ΗΠΑ («Antifa people») και όχι οπαδοί του, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη.

Τι κι αν υπάρχουν αναρίθμητα βίντεο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μπήκαν στο εμβληματικό κτίριο ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους υποστηρικτές του και μέλη των αγαπημένων του Proud Boys και των QAnon; Ο Τραμπ λέει ότι έκαναν ακροαριστεροί!

Αντιμέτωπος με δεύτερη διαδικασία παραπομπής του, που πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καθαίρεσή του, ο Τραμπ πρόβαλε τον ισχυρισμό αυτό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων, τον Κέβιν ΜακΚάρθι, όπως ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο και μια δεύτερη πηγή ενημερωμένη για τη συνομιλία.

Σύμφωνα με τον Axios, ο ΜακΚάρθι δεν ήθελε ούτε να ακούσει: αντέταξε ότι ασφαλώς δεν εισέβαλαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά υποστηρικτές του προέδρου («MAGA people», όπως το έθεσε), επιμένοντας: «Ξέρω. Ήμουν εκεί».

Ο αμερικανός πρόεδρος και Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του χαρακτήρισαν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα «τρομοκρατική οργάνωση» το — ευρύ και γενικά στερούμενο κεντρική ηγεσία — αμερικανικό αντιφασιστικό κίνημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News