587
Ο Τραμπ και το σόι του: από όλη την ομήγυρη ίσως μας απασχολήσει πολιτικά στο μέλλον μόνο η Ιβάνκα, η οποία εδώ εικονίζεται πρώτη από αριστερά | EPA/JIM LO SCALZO

Στον κόσμο της η Μελάνια, μα η Ιβάνκα συγκράτησε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 20:52
Ο Τραμπ και το σόι του: από όλη την ομήγυρη ίσως μας απασχολήσει πολιτικά στο μέλλον μόνο η Ιβάνκα, η οποία εδώ εικονίζεται πρώτη από αριστερά
|EPA/JIM LO SCALZO

Στον κόσμο της η Μελάνια, μα η Ιβάνκα συγκράτησε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 20:52

Οσοι είχαν εξαντλήσει την ανησυχία τους για την παγκόσμια σημασία των πρωτοφανών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο από το τσίρκο των οπαδών του Τραμπ και, ακολούθως, είχαν και μεγάλη έγνοια για το πού βρίσκεται η συμβία του, τελικά πληροφορήθηκαν τα νέα, έστω και με ολίγη καθυστέρηση. Αλλά και πάλι δεν πρέπει να έμειναν και πολύ ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις που έδωσε η Πρώτη Κυρία για τη σιωπή της όλες αυτές τις ημέρες. Ας τους βοηθήσουμε, τινάζοντας τα… χαλιά.

Ολες οι προερχόμενες από τα αμερικανικά Μέσα πληροφορίες συγκλίνουν στο εξής αδιαμφισβήτητο: η Μελάνια δεν άλλαξε συνήθειες ανήμερα των Φώτων, όταν δυο βήματα από το σπίτι της (από τον Λευκό Οίκο) χαλούσε ο κόσμος, ούτε όμως και τις επόμενες ημέρες, όταν από τον κουρνιαχτό που ξεσήκωσε το ντου σκοτείνιασε ο ήλιος από την Ουάσινγκτον μέχρι το Λονδίνο και το Βερολίνο.

Από το μυαλό της μάλλον πέρασε η εξής απλή μα και απολύτως κατανοητή στον οποιονδήποτε ιδέα: «Πρώτη Κυρία δεν θα είμαι ύστερα από τις 20 του μηνός, οπότε…»

Τι, δηλαδή, ήθελε και η Repubblica (που μετέδωσε τα καθέκαστα) να είχε κάνει η γυναίκα; Να ανοίξει το στόμα της και να στολίσει τον άντρα της; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Σιωπή, λοιπόν, και στερνή απόλαυση της Αλεξάνδρειας  που «μαθηματικώς» θα χαθεί για αυτούς τους δυο για πάντα. Ναι, η Μελάνια δεν είχε μιλήσει μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, για την ακρίβεια δεν είχε πει δημοσίως οτιδήποτε από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ευχήθηκε «αίσιον και ευτυχές» το 2021 – και είναι προτιμότερο του χρόνου να δαγκώσει τη γλώσσα της. Γιατί όμως; Διότι είχε πολλές δουλειές.

Οι Ιταλοί ξέρουν ότι η δίαιτά της με τα «επτά φρούτα την ημέρα» δεν άλλαξε επειδή ο «κερασφόρος» οπαδός του συζύγου της μπουκάρισε με την παρέα του στην αίθουσα της Γερουσίας. Βέβαια, υπήρξαν και οι πρωινές πιλάτες, πρόγραμμα απαρέγκλιτης τήρησης όπως λένε όσοι γνωρίζουν τα σχετικά. Ε, και τι έγινε; Μοντέλο δεν ήταν η γυναίκα; Δεν θα έκανε τη γυμναστική της; Αλλού είναι η είδηση. Πού;

Στην… ίδια Ουάσινγκτον και όση ώρα έστηναν οι hillbillies το ροντέο τους, η Μελάνια επέβλεπε φωτογράφηση των… χαλιών και των υπολοίπων «ειδών προικός» του Λευκού Οίκου! «Ελήφθησαν φωτογραφίες από τέτοια αντικείμενα στην Executive Residence και στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου» ανέφερε κάποια πηγή από τα ενδότερα στο CNN, πληροφορία την οποία έχει αναπαραγάγει και το (εξειδικευμένο, ομολογουμένως) Vanity Fair. Να μην πήρε χαμπάρι τι έγινε, αυτό αποκλείεται. Πολύ καλά κατάλαβε η Μελάνια ότι οι αποχωρήσεις διαφόρων στελεχών από τον Λευκό Οίκο σχετίζονται με τα γεγονότα του Καπιτωλίου και με τον ρόλο που έπαιξε σε αυτά ο Τραμπ. Χαζή δεν είναι.

Ιβάνκα, το μέλλον του τραμπισμού

Το ίδιο Μέσο (το CNN) κρίνει ότι με προσεκτικό τρόπο η Μελάνια άφησε την Ιβάνκα Τραμπ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, να μπει εκείνη στο Οβάλ Γραφείο και να προσπαθήσει να ημερέψει το «θηρίο». Αυτή η στάση της, σημειώνεται, δεν σχετίζεται με τις φήμες περί επικειμένου διαζυγίου των Τραμπ και, πολύ περισσότερο, δεν τις δικαιώνει. Η Μελάνια απλώς προσποιήθηκε ότι δεν συμβαίνει τίποτε.

Για την Ιβάνκα, τώρα: οι φήμες από τις ΗΠΑ επιμένουν ότι αυτή θα κληρονομήσει το πολιτικό δαχτυλίδι των Τραμπ, και οι όλες ενέργειές της με το ξέσπασμα της κρίσης αυτό δείχνουν. Η μεγαλύτερη κόρη τού απερχομένου μέσα σε γενική κατακραυγή προέδρου όρμησε «πυξ λαξ» στο Οβάλ Γραφείο, πετώντας όποιους βρήκε εκεί μέσα έξω, και μίλησε πολύ ώρα με τον Τραμπ. Κατάφερε να τον ηρεμήσει μόνο κατ’ ελάχιστον, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο CNN, οι οποίοι και της αναγνωρίσανε ηγετικά προσόντα: «Χωρίς αυτήν, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...