393
Αποψη του Κέντρου στη ΓΑΔΑ |

Ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης δεν είχε καταλάβει τίποτα ούτε μετά τις μαχαιριές στην Κυριακή!

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2024, 16:54
Αποψη του Κέντρου στη ΓΑΔΑ
|

Ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης δεν είχε καταλάβει τίποτα ούτε μετά τις μαχαιριές στην Κυριακή!

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2024, 16:54

Την ακαταλληλότητα του αστυνομικού που είχε βάρδια στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης και συνομιλούσε με την Κυριακή Γρίβα μέχρι τη στιγμή που η 28χρονη δέχθηκε τις πέντε μαχαιριές από το πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, καταδεικνύει νέο απόσπασμα από το ηχητικό της συνομιλίας τους, που ανέδειξε στην απογευματινή ενημερωτική εκπομπή του «Live News» το Mega.

Eλλειψη εκπαίδευσης, ικανότητας ή/και αντίληψης;

Οπως και να έχει, ο τρόπος που αντιμετώπισε την Κυριακή στην έκκλησή της για βοήθεια  ο εν λόγω αστυνομικός και η αδυναμία του να αντιληφθεί την κρισιμότητα της στιγμής, επαναλαμβάνοντας μονότονα όσα του έλεγε η κοπέλα σε μία μακρόσυρτη καταγραφή χάνοντας πολύτιμο χρόνο, απέβησαν μοιραία.

Πέρα λοιπόν από την ατάκα του «το περιπολικό δεν είναι ταξί» και τις ερωτήσεις επί ερωτήσεων που έκανε για τον λόγο που είχε επικοινωνήσει η Κυριακή με την Αμεση Δράση, ο τηλεφωνητής του Κέντρου δείχνει με όσα ακούγεται να λέει στο ηχητικό, την παντελή αδυναμία του να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, ακόμη και μετά τη στυγερή δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Αφού έχει πει τουλάχιστον τέσσερις με πέντε φορές τη λέξη «ακούτε;» την ώρα ακριβώς που η Κυριακή σφαγιάζεται από τον πρώην σύντροφό της και ενώ ακούγονται οι φωνές μέσα από την τηλεφωνική γραμμή «κάντε κάτι, τη σκοτώνει!», ο αστυνομικός στο Κέντρο της Αμεσης Δράσης δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα, καθώς νομίζει ότι 39χρονος δολοφόνος δεν έχει μαχαιρώσει την Κυριακή, αλλά τον φίλο της που την συνόδευε στο αστυνομικό τμήμα!

«Πήγε μαζί της και έφαγε μαχαιριές», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός που μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ έχει απλά μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία.

Ακολουθεί το απόσπασμα του ηχητικού:

-Φίλος 28χρονης: Την σκοτώνει ρε … Πιάστονα, την σκότωσε! Την σκότωσε. Ασθενοφόρο γρήγορα. Ε παιδιά!

-Αστυνομικός Α.Τ. : Το μαχαίρωσε το κορίτσι!

-Τηλεφωνητής Αμεσης Δράσης: Ακούτε;

– Αξιωματικός Υπηρεσίας Α.Τ. : Τη μαχαίρωσε ο αλήτης.

(…)

-Αξιωματικός υπηρεσίας: Ήρθε η κοπέλα να μας καταγγείλει ότι την παρακολουθεί και με το που βγήκε κάτω η κοπέλα από εκεί και τη μαχαίρωσε.

– Τηλεφωνητής Αμεσης Δράσης: Με ακούτε;

«Πήγε ο φίλος της να την προστατεύσει από τον πρώην σύντροφο της κι έφαγε τις μαχαιριές. Εχω πάθει σοκ, αν θες έλα να ακούσεις, το ακούω live», ακούγεται να λέει στο τέλος ο αστυνομικός στο Κέντρο της Αμεσης Δράσης, με τα ερωτήματα για το πώς βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση, καλούμενος να διαχειριστεί περιστατικά όπως αυτό των Αγίων Αναργύρων, να ζητούν πια συγκεκριμένες απαντήσεις.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...