327
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΡΥΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σε παλαιότερη φωτογραφία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη | ΙΝΤΙΜΕnews

Βουλή: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν να πάρει η Ελλάδα επιπλέον πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2024, 15:08
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΡΥΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σε παλαιότερη φωτογραφία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Βουλή: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν να πάρει η Ελλάδα επιπλέον πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2024, 15:08

Χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης κυρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το παράρτημα της Σύμβασης Χρηματοδότησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Βουλή («Κύρωση του Προσαρτήματος στη Σύμβαση Χρηματοδότησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της Ελληνικής Δημοκρατίας και του παραρτήματός του και του Προσαρτήματος στη Δανειακή Σύμβαση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της Ελληνικής Δημοκρατίας και των παραρτημάτων του»).

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συντάχθηκαν επί της αρχής πίσω από το βολικό -πάντα σε αντίστοιχες περιστάσεις- «παρών», κατηγορώντας την κυβέρνηση για διοχέτευση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης σε «λίγους και εκλεκτούς».

Την άρνηση των κομμάτων να ψηφίσουν κατά των επιπλέον πόρων από το Ταμείο για τη χώρα, στηλίτευσε ο  αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα αυτά αγγίζουν τα 36 δισ. ευρώ!

««Παίρνουμε 18,2 δισ. ευρώ που δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε, και εσείς δεν αναγνωρίζετε και μηδενίζετε όλη τη προσπάθεια που κάνει η ελληνική πολιτεία», απάντησε στη στείρα άρνηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση στη Βοιλή.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται, εντός και εκτός συνόρων, για να υπονομεύσουν την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και τη χρηματοδότηση της χώρας, σχολίασε δηκτικά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Γραμμή Αρβανίτη υιοθετούν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και στο εθνικό Κοινοβούλιο.

Αφού πρωταγωνίστησαν στην καμπάνια δυσφήμισης της χώρας πανευρωπαϊκά, ενορχηστρώνοντας, συγγράφοντας και στηρίζοντας το κατάπτυστο ψήφισμα κατά της χώρας μας, που οδηγεί στον κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκών πόρων, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την έξτρα χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

»Δεν υπερψήφισαν τους πόρους για τη βελτίωση των υποδομών των νοσοκομείων, την ενίσχυση των αγροτών, τα προγράμματα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και άλλα προγράμματα όπως το “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”

»ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα.

»Ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων και ρεαλιστικών αντιπροτάσεων, αγωνίζονται με κάθε τρόπο, εντός και εκτός συνόρων, για να υπονομεύσουν την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και τη χρηματοδότηση της χώρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...