431
Γιώργος Μανούσος και Γιάννης Δημητροκάλλης άνοιξαν τον χορό των αποχωρήσεων | INTIMEnews

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω στους Σπαρτιάτες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2024, 16:00
Γιώργος Μανούσος και Γιάννης Δημητροκάλλης άνοιξαν τον χορό των αποχωρήσεων
|INTIMEnews

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω στους Σπαρτιάτες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2024, 16:00

Δύο παραιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες από την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών τον περασμένο Ιούνιο (πλην του επικεφαλής του, Βασιλείου Στίγκα) μετρά ήδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Πρώτος αποχώρησε ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος, ο οποίος στη σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, κατήγγειλε ότι οι ποινικές διώξεις που ζητεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έρχονται σε συνέχεια ψευδών και συκοφαντικών καταγγελιών του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα.

Τη σκυτάλη πήρε το μεσημέρι της Πέμπτης ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιάννης Δημητροκάλλης, καταγγέλλοντας και αυτός με τη σειρά του τον κ. Στίγκα.

Κατά πληροφορίες, και άλλοι βουλευτές των Σπαρτιατών τηρούν στάση αναμονής ζητώντας άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα έως την προσεχή Δευτέρα.

Ο ίδιος ο Βασίλης Στίγκας βγήκε να μιλήσει για απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση και εσκεμμένη στοχοποίηση των Σπαρτιατών με εργαλειοποίηση της Ποινικής Δικαιοσύνης, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει.

Aν εκπέσουν τελικά οι βουλευτές των Σπαρτιατών, το σενάριο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας είναι η αντικατάσταση από βουλευτές των λοιπών κομμάτων που έχει το κάθε κόμμα στην εκλογική περιφέρεια που έχει εκλεγεί βουλευτής των Σπαρτιατών, ενώ στον αντίποδα, απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες.

Αμέσως μετά την εκλογή των Σπαρτιατών στη Βουλή, τον περασμένο Ιούνιο, το Protagon είχε σταθεί, μεταξύ άλλων, στην πολιτική και ηθική διάσταση του θέματος.

«Η Χρυσή Αυγή υπάρχει ως ιδεολογία και νοοτροπία και, όπως φάνηκε, ως οργάνωση που δρα υπογείως και με αποτελεσματικότητα. Υπάρχει και αποτελεί απειλή για την κοινωνία, τη δημοκρατία, τους θεσμούς. Οποια “ρούχα” και αν φοράει κάθε φορά για να μας το θυμίζει» ανέφερε σε άρθρο του (εδώ) ο Στέλιος Σοφιανός, επισημαίνοντας τα εξής:

  • Πώς ένα κόμμα που δεν ήταν ακριβώς κόμμα και το οποίο δεν μετείχε καν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 καταφέρνει μέσα σε έναν μήνα να βρεθεί στην επόμενη Βουλή;
  • Πώς ένα κόμμα που για πρώτη φορά μετρήθηκε σε δημοσκόπηση μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου καταφέρνει να «πιάσει» ποσοστό γύρω στο 5%;»
  •  Ο πραγματικός αρχηγός/ηγέτης τους, Ηλίας Κασιδιάρης (που εννοείται ότι έκανε δήλωση για την παραγγελία Αδειλίνη, διά της συνηγόρου του), δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι αυτός που τις τελευταίες εβδομάδες, και αφότου επικυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο η λίστα των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές, εκφράστηκε ανοιχτά και φανατικά, μέσα από το κελί του και μέσω των social media, υπέρ των Σπαρτιατών. Είναι αυτός που τους δάνεισε στελέχη και σημερινούς βουλευτές από τη δεξαμενή της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...