335
Αν χρειαστεί, θα ρίξουμε και άλλα χρήματα στο τρίτο κύμα της πανδημίας, τόνισε στη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών | SOOC

Ο Σταϊκούρας δεν αποκλείει «ανάσταση» των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 11:53
Αν χρειαστεί, θα ρίξουμε και άλλα χρήματα στο τρίτο κύμα της πανδημίας, τόνισε στη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών
|SOOC

Ο Σταϊκούρας δεν αποκλείει «ανάσταση» των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 11:53

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100- 120 δόσεις, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης.

«Προφανώς σκέψεις υπάρχουν πολλές, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, τις συζητάμε με τους θεσμούς», είπε ο κ. Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1», αν και οι όποιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από το τέλος του α’ τριμήνου του 2021, όταν και εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Αφού απαρίθμησε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους πληγέντες της πανδημίας -πάγωμα» χρεών που δημιουργήθηκαν στο πρώτο lockdown και την έναρξη εξόφλησης τον Απρίλιο 2021 σε 12- 24 δόσεις, την αναβίωση ρυθμίσεων που χάθηκαν μέσα στην πανδημία και τη μετάθεση δόσεων ρυθμισμένων οφειλών στο τέλος της περιόδου ρύθμισης κ.α.- ο υπουργός Οικονομικών θέλησε να σημειώσει πως  «αν χρειαστεί θα βάλουμε περισσότερα χρήματα» σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Ειδικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή, επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα από τα στοχευμένα μέτρα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Στη συνέντευξή του ο κ. Σταϊκούρας ρωτήθηκε και για το θέμα της κρατικής στήριξης στην Aegean Airlines. Στην απάντησή του μίλησε για δίκαιο επιμερισμό της χρηματοδότησης από το κράτος και την συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ όπως επεσήμανε, το κράτος θα πάρει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έδωσε στην εταιρεία.

Οσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει ενεργά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας στο 61,34% από 26,4% (εδώ). «Δεν θα διστάσουμε να νομοθετήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή εάν χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Tέλος, ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στην έναρξη εφαρμογής των νέων διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα. «Ο νόμος θα υλοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμες όλες οι υπουργικές αποφάσεις (σ.σ. απαιτούνται περίπου 50) και θα συνεκτιμήσουμε την κατάσταση στο υγειονομικό πεδίο», είπε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας πως «έχουμε αποδείξει ότι ενεργούμε έγκαιρα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...