247
Ο Γκέιτς θεωρεί πως η πανδημία θα αλλάξει άρδην πολλά πράγματα και καταστάσεις | Reuters

Γκέιτς: Η πανδημία «προσγειώνει» την εργασία και τα αεροπλάνα

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 21:15
Ο Γκέιτς θεωρεί πως η πανδημία θα αλλάξει άρδην πολλά πράγματα και καταστάσεις
|Reuters

Γκέιτς: Η πανδημία «προσγειώνει» την εργασία και τα αεροπλάνα

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 21:15

Ο κορονοϊός θα αλλάξει εκ βάθρων τον τρόπο που ταξιδεύουν οι άνθρωποι και τον τρόπο που εργάζονται, ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπει ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι πάνω από το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών και πάνω από το 30% των ημερών μας στο γραφείο μας θα εξαφανιστούν», δήλωσε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Dealbook [οικονομικό ένθετο των New York Times] την περασμένη Τρίτη.

Ο Γκέιτς προβλέπει λοιπόν ένα «απλούστερο πρόγραμμα» λόγω της πανδημίας, ειδικά τώρα που η εξ αποστάσεως εργασία είναι πλέον πολύ πιο εφικτή.

«Θα επιστρέψουμε στο γραφείο, θα κάνουμε κάποια επαγγελματικά ταξίδια, αλλά θα είναι πολύ πολύ λιγότερα σε σχέση με πριν», δήλωσε στον υπεύθυνο του Dealbook και οικοδεσπότη του CNBC, Αντριου Σόρκιν.

Η πρόβλεψη του Γκέιτς για τα επαγγελματικά ταξίδια της «εταιρικής Αμερικής» αποτελεί μια κακή προοπτική ​​για την ανάκαμψη του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών.

Η πανδημία έχει ρίξει στο απόλυτο ναδίρ τη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών – ιδίως για επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία προ πανδημίας αντιπροσώπευαν το ήμισυ των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Airlines for America, την οργάνωση που εκπροσωπεί τους περισσότερους αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

Ωστόσο, κάποια άλλα στελέχη της Microsoft έχουν προβλέψει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν σταδιακά -ίσως όχι στα επίπεδα προ πανδημίας, αλλά πάντως θα υπάρξει μια ραγδαία βελτίωση.

«Πιστεύουμε ότι καθώς επιστρέφουμε στα αεροπορικά ταξίδια, τα δρομολόγια που υπήρχαν πριν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα», ανέφερε ο Τζάντσον Αλτσχοφ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του παγκόσμιου εμπορικού τομέα της Microsoft, τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...