374
Ο Μπέρνι Σάντερς σε ομιλία του στο Λος Αντζελες | EPA/ETIENNE LAURENT

Ο Σάντερς -και ο Τραμπ- είχε προειδοποιήσει για την απειλή προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 11:45
Ο Μπέρνι Σάντερς σε ομιλία του στο Λος Αντζελες
|EPA/ETIENNE LAURENT

Ο Σάντερς -και ο Τραμπ- είχε προειδοποιήσει για την απειλή προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 11:45

Ο Μπέρνι Σάντερς είχε προβλέψει, τον περασμένο μήνα, την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στο μέχρι τώρα εκλογικό αποτέλεσμα και την πρόωρη και παραπλανητική αυτοανακήρυξή του ως νικητή των εκλογών, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια ψήφοι δεν έχουν καταμετρηθεί ακόμα.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, στα μέσα Οκτωβρίου, ήταν καλεσμένος στο «Tonight Show» του Τζίμι Φάλον, ο οποίος τον ρώτησε πότε υπολογίζει ότι θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Σάντερς, αφού θέλησε να επιστήσει την προσοχή των αμερικανών ψηφοφόρων και τόνισε πως «κάθε ψήφος πρέπει να μετρήσει», πρόβλεψε τα σημερινά γεγονότα:

«Υποψιάζομαι πως θα έχουμε μία κατάσταση στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Γουισκόνσιν και άλλες πολιτείες που θα έχουν λάβει πάρα πολλές επιστολικές ψήφους, την ώρα που η Φλόριντα ή το Βερμόντ δεν θα μπορούν να μετρήσουν τις επιστολικές ψήφους. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε πολιτείες που δεν θα μπορούν να μετρήσουν εκατομμύρια επιστολικές ψήφους. Οι Δημοκρατικοί είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν επιστολικές ψήφους, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί τις διά ζώσης», είπε αρχικά ο Σάντερς και συνέχισε:

«Είναι πιθανό οι πρώτες ψήφοι που θα καταμετρηθούν να είναι αυτών που πήγαν να ψηφίσουν κι εδώ είναι ο φόβος κι ελπίζω όλοι να το ακούσουν: Ενδέχεται ο Τραμπ να κερδίζει σε πολλές πολιτείες το βράδυ στο τέλος των εκλογών, να βγει στην τηλεόραση και να πει: “Σας ευχαριστώ που με εκλέξατε ξανά. Εληξε. Καλή σας μέρα”. Και την άλλη μέρα να αρχίσουν όλες αυτές οι επιστολικές ψήφοι να καταμετρούνται και τελικά να αποδειχτεί πως ο Μπάιντεν ήταν ο νικητής. Εκεί θα βγει ο Τραμπ και θα πει “Είδατε; Σας το είπα ότι όλο αυτό είναι μία απατεωνιά. Σας το είπα ότι αυτές οι ψήφοι είναι μαγειρεμένες. Δεν εγκαταλείπω τον Λευκό Οίκο”».

Βέβαια, όποιος παρακολουθούσε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, δεν πρέπει να εξεπλάγη με τη δήλωση του αμερικανού προέδρου για την προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο. Δεν παρέλειπε να τονίζει εδώ και μήνες ότι οι επιστολικές ψήφοι θα γίνουν εργαλείο νοθείας στα χέρια των Δημοκρατικών.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, στις πολλαπλές εμφανίσεις του σε διάφορες κρίσιμες πολιτείες, ο Τραμπ είχε δηλώσει πως όταν κλείσουν οι κάλπες, θα ρίξει στη μάχη τη στρατιά δικηγόρων που ετοίμαζαν επί μήνες οι Ρεπουμπλικάνοι για αυτή ακριβώς την κατάσταση. Και ότι αν χάσει πολιτείες, τις οποίες φαινόταν ότι κέρδιζε, λόγω των επιστολικών ψήφων, τότε θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...