675
Ο Πρινς, κατά τη διάρκεια συναυλίας του, το 2007, στον τελικό του Super Bowl | REUTERS/Mike Blake

Ο Πρινς και το AIDS

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2016, 10:02
Ο Πρινς, κατά τη διάρκεια συναυλίας του, το 2007, στον τελικό του Super Bowl
|REUTERS/Mike Blake

Ο Πρινς και το AIDS

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2016, 10:02

Οταν ένας «μεγάλος» φεύγει, όταν ένας αστέρας που κουβαλά πίσω του λαϊκή αποδοχή που φτάνει στα όρια της υπέρμετρης αγάπης, όταν μία κερδοφόρα μηχανή που αποφέρει μυθικά έσοδα στη βιομηχανία του θεάματος σταματά να δουλεύει τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να  συντηρείται ο μύθος γύρω από το όνομα αυτό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ετσι έγινε και με τον Μάικλ Τζάκσον, έτσι γίνεται τώρα και με τον Πρινς.

Το National Enquirer δημοσίευσε τη Μ. Πέμπτη μία αποκάλυψη που προκάλεσε άμεσα μεγάλη συζήτηση: Ο Πρινς ήταν φορέας του ιού HIV και πέθανε από AIDS αναφέρει ο ιστότοπος και κάνει τους πάντες να ασχολούνται με τα όσα γράφει το ρεπορτάζ του.

Ενα ρεπορτάζ που επικαλείται ανώνυμες πηγές οι οποίες ήταν κοντά στον μύθο της ποπ μουσικής, αλλά και αξιωματικούς της Αστυνομίας, οι οποίοι δίνουν στοιχεία για το τι βρέθηκε πάνω στο πτώμα του.

Οπως αναφέρει το site, ο Πρινς ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τον ιό HIV στα μέσα της δεκαετίας του ’90 κι από τότε έγινε φορέας του. Ωστόσο, μόνο το τελευταίο εξάμηνο, από το καλοκαίρι του 2015 και μετά δηλαδή, ο ιός άρχισε να επηρεάζει το ανοσοποιητικό του σύστημα και οι συνέπειες της ασθένειάς του άρχισαν να γίνονται ορατές. Μάλιστα, οι αποκαλύψεις κάνουν λόγο και για τις συνθήκες του θανάτου του, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως ο Πρινς είχε ασυνήθιστα χαμηλή θερμοκρασία (η οποία έφτανε στους 30 βαθμούς Κελσίου), ενώ και η χημική ανάλυση του αίματός του έδειξε πως… κάτι δεν πήγαινε καλά.

2016-04-22T001112Z_1752552035_GF10000391554_RTRMADP_3_PEOPLE-PRINCE
Στον τελικό του American Idol, ακριβώς 10 χρόνια πριν / photo: Chris Pizzello@REUTERS

«Σπάνια έτρωγε και όταν το έκανε τα έβγαζε όλα αμέσως, δεν μπορούσε να καταπιεί σχεδόν. Ηταν πολύ αδύναμος, το χρώμα του ήταν σχεδόν κίτρινο και το δέρμα του στο λαιμό είχε κρεμάσει εντελώς. Πραγματικά πιστεύω πως για κάποιο καιρό προετοιμαζόταν γι αυτό που ερχόταν. Είχε συνειδητοποιήσει πως θα πεθάνει και απλώς ετοιμαζόταν», αναφέρει η πηγή και προχωρά σε ακόμη σημαντικότερες αποκαλύψεις.

Γιατί αρνήθηκε να δει γιατρό

Με βάση τις αποκαλύψεις, ο Πρινς ήξερε πως είναι φορέας του ιού HIV και είχε καταλάβει πως ο ιός είχε αρχίσει να εκδηλώνεται και να επιτίθεται στον οργανισμό του το τελευταίο εξάμηνο. Ωστόσο, δεν δέχθηκε να δει γιατρό.

2016-04-22T034651Z_148413250_GF10000391742_RTRMADP_3_PEOPLE-PRINCE
Αυτοσχέδιο μνημείο μετά τον θάνατό του / photo: Andrew Kelly@REUTERS

Κι αυτό γιατί –όπως αναφέρει αυτός που έκανε τις αποκαλύψεις- ο 57χρονος τραγουδιστής περίμενε από τον Θεό να… βάλει το χέρι του. Φανατικός μάρτυρας του Ιεχωβά, ο Πρινς αρνήθηκε να δεχτεί την οποιαδήποτε θεραπεία από γιατρούς, αφού πίστευε πως μόνο η δύναμη του Κυρίου μπορεί να τον κάνει καλά.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Πρινς έπαιρνε φάρμακα. Παυσίπονα. Μάλιστα, φαίνεται να ήταν τόσο συχνή η χρήση του χαπιού Percoet ώστε ο αμερικανός σταρ χαρακτηρίστηκε… εθισμένος σε αυτό.

Τι λέει η Αστυνομία

Δεν είναι μόνο οι φίλοι και οι γνωστοί του Πρινς που υιοθετούν όλα τα παραπάνω. Και η Αστυνομία φαίνεται να ρίχνει νερό στον μύλο που συντηρεί τον μύθο του θανάτου του… μύθου. Με βάση το Enquirer, λίγα 24ωρα πριν τον θάνατό του, ο Πρινς πήγαινε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα σε φαρμακεία για να προμηθευτεί παυσίπονα. Μάλιστα, στο σώμα του βρέθηκε και συνταγή για ακόμη ισχυρότερα φάρμακα, αναφέρει πηγή της Αστυνομίας.

Στον ιστότοπο φιλοξενείται δήλωση εργαζομένου σε φαρμακείο της περιοχής όπου έμενε ο Πρινς, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, ο οποίος αναφέρει πως είπε στον τραγουδιστή πως όλος ο κόσμος προσεύχεται για αυτόν και την ευτυχή κατάληξη της περιπέτειας της υγείας του. «Εάν προσευχόσασταν έναν χρόνο νωρίτερα, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά», φέρεται να απάντησε ο Πρινς.

Εάν ισχύουν όλα τα παραπάνω, ο Πρινς δεν θα είναι ο μόνος μεγάλος αστέρας που έχει χάσει τη μάχη με τη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσο. Από τον Ροκ Χάντσον (ηθοποιός) και τον Φρέντι Μέρκιουρι (τραγουδιστής, Queen) μέχρι τον Αντονι Πέρκινς (ηθοποιός) και τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ (χορευτής), οι καλλιτεχνικοί θρύλοι που «έφυγαν» από Aids δεν είναι λίγοι.

Μύθος ή πραγματικότητα; Θα δείξει η ιστορία. Σημασία έχει πως ακόμη και μετά τον θάνατό του, ο θρύλος της ποπ συνεχίζει να σκορπίζει γύρω του αστρόσκονη. Σαν αυτή που θα έφερνε στη γη η… μωβ βροχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...