297
|

Ο ΟΠΑΠ ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα για το 2023

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 15:31

Ο ΟΠΑΠ ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα για το 2023

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 15:31

Ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της χώρας συγκαταλέγεται ο ΟΠΑΠ, ο οποίος έλαβε την πιστοποίηση Top Employer Greece 2023. Η τιμητική αυτή διάκριση αναδεικνύει την αφοσίωση της εταιρείας στην ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων της, σε ένα εργασιακό περιβάλλον που ξεχωρίζει. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη στρατηγική επιλογή του ΟΠΑΠ να εφαρμόζει ολοκληρωμένες πολιτικές, με επίκεντρο την ενίσχυση της δέσμευσης των ανθρώπων του και την παροχή μιας μοναδικής εργασιακής εμπειρίας.

«Είμαστε υπερήφανοι που λάβαμε την πιστοποίηση Top Employer, η οποία αναγνωρίζει το εργασιακό περιβάλλον μας και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουμε για τους ανθρώπους μας», σχολίασε η Μαίρη Νικολαΐδου, Acting Chief People Officer του ΟΠΑΠ. «Αυτή η αναγνώριση ανήκει σε όλους τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ! Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων μας, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον». 

Οι 21 εταιρείες που διακρίθηκαν ως κορυφαίοι εργοδότες στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο ΟΠΑΠ, επιλέχθηκαν από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό Top Employers Institute, αφού πρώτα συμμετείχαν σε μια απαιτητική έρευνα και διαδικασία ελέγχου αναφορικά με τις πρακτικές Ανθρώπινου Δυναμικού που ακολουθούν.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για την πιστοποίηση

Η αξιολόγηση από το Top Employers Institute γίνεται βάσει υψηλών, διεθνών κριτηρίων και σημείων/ δεικτών αναφοράς που εφαρμόζονται για εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται έξι βασικοί τομείς πρακτικών ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελούνται από 20 θεματικές, στις οποίες – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνονται: Στρατηγική Ανθρώπινου Δυναμικού, Εργασιακό Περιβάλλον, Προσέλκυση Ταλέντων, Εκπαίδευση & Ανάπτυξη, Διαφορετικότητα, Ισότητα & Ένταξη και Ευημερία (Wellbeing).

Το Top Employers Institute μετρά περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργίας και έχει πιστοποιήσει συνολικά 2.052 οργανισμούς, σε 121 χώρες ανά τον κόσμο.  Σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό, οι εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί ως κορυφαίοι εργοδότες επηρεάζουν θετικά τη ζωή περισσότερων από 9,5 εκατομμυρίων εργαζομένων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...